Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   De ce comuniștii nu au…

De ce comuniștii nu au depus moțiunea de cenzură

Cele 11 legi care au fost adoptate prin asumarea răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului au fost semnate, astăzi, de către şeful Legislativului şi transmise preşedintelui ţării pentru promulgare. Documentele care permit majorarea salariilor bugetarilor, a pensiilor, care îmbunătăţesc situaţia din sectorul bancar şi cel al justiţiei vor intra în vigoare pe data de 1 septembrie.

Președintele Parlamentului, Igor Corman a declarat că „moţiunea de cenzură nu a fost depusă. Ori din cauza că nu a fost găsit dispozitivul pentru că proiectele de legi sunt foarte importante şi cred că nu au dorit să fie foarte ridicoli. Situaţia cu angajarea răspunderii Guvernului, astăzi a luat sfârşit”, a subliniat Igor Corman.

Deputatul comunist, Artur Reșetnicov a explicat de ce PCRM nu a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. „Votul de neîncredere nu trebuie să fie doar pentru Iurie Leancă, ci pentru toate judecătoriile, procuratura, oligarhii și toți cei care stau acum la conducere. Acest vot de neîncredere trebuie să-l exprime întregul popor la alegerile din noiembrie”, a declarat deputatul.

Amintim că termenul de 72 de ore în care deputaţii puteau să conteste asumarea răspunderii Guvernului pentru mai multe proiecte de lege a expirat în această dimineaţă.