Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Cum a răspuns delegația UE…

Cum a răspuns delegația UE de la Chișinău la restricțiile privind schimburile comerciale impuse de guvernul Federației Ruse

Delegația UE la Chișinău a comentat măsurile propuse pentru a liberaliza în continuare accesul la piața UE, ca răspuns la restricțiile privind schimburile comerciale impuse de guvernul Federației Ruse.

LOGO CE_Vertical_EN_quadriÎn primul rând, va fi aplicat provizoriu Acordul de Asociere, inclusiv Zona de comerț liber aprofundat și cuprinzător dintre R. Moldova și Uniunea Europeană (DCFTA), care va începe de la 1 septembrie. În afară de DCFTA, Comisia Europeană lucrează în prezent la măsuri de sprijinire a partenerului său asociat, R. Moldova, prin liberalizarea în continuare a accesului la piața UE.

De asemenea, UE a declarat că regretă că autoritățile ruse au decis să interzică accesul pe piața rusă a unor produse moldovenești, printre care diferite fructe. De aceea UE invită ambele părți să rezolve problemele în conformitate cu regulile Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), și așteaptă înlăturarea cât mai rapidă a acestor obstacole din calea comerțului.