Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Criza economică forțează Rusia să…

Criza economică forțează Rusia să reducă producţia de petrol

Rusia, al doilea mare exportator de petrol la nivel global, ia în calcul reducerea producţiei de petrol anul viitor, pe fondul dificultăţilor economice, a declarat Alexander Novak, ministrul energiei în Guvernul de la Moscova, relatează Sputnik News.

„Pentru 2015, producţia de petrol este estimată la 525 de milioane de tone. În general, ministerul nu exclude riscul ca, în situaţia economică actuală, volumul producţiei să fie redus”, a afirmat Novak.

De asemenea, Novak a menționat și sancţiunile impuse Rusiei de către Uniunea Europeană şi Statele Unite, subliniind că se află în căutarea de noi partneri pentru continuarea proiectelor de explorare.

Ministrul a ținut să menționeze că mai multe companii din China şi India şi-au manifestat deja interesul pentru a coopera cu Rusia pentru dezvoltarea unor proiecte de explorare pe teritoriul Rusiei.

Menționăm că preţul petrolului a scăzut cu aproximativ 50% din cauza ofertei abundente, a aprecierii dolarului şi a reducerii cererii, determinate de încetinirea creşterii economiei mondiale.