Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Consultație medicală gratuită pentru moldovenii…

Consultație medicală gratuită pentru moldovenii din Toscana, Italia

În perioada 24-25 octombrie, moldovenii din regiunea Toscana, Italia vor avea posibilitatea să fie consultați gratuit de un grup de zece medici din R. Moldova, în cadrul proiectului social pentru protecţia sănătăţii migranţilor din Italia —„Sănătatea ta — viitorul tău”, inițiat deAsociaţia culturală „Fraternita mondiale” (orașul Florenţa, Italia), clinica „SANCOS” (Chișinău) și Biroul de Relații cu Diaspora (BRD).

unnamed (1)Moldovenii care locuiesc în regiunea Toscana își vor putea verifica starea sănătăţii la următorii medici: terapeut, cardiolog, ginecolog, urolog, dermatolog, neurolog, oftalmolog, psiholog, imagist (cu examinare ultrasonografică), dar şi efectua teste şi analize de laborator. Pentru aceasta, ei se vor înregistra din timp, după ce vor completa o anchetă pe care o vor expedia la adresa: diaspora@sancos.md sau la sediul Asociației. După procesarea anchetelor, aceștia vor fi anunțați despre data și ora la care au fost programați pentru examenul medical.

Centrul medical mobil va fi organizat la sediul Asociaţiei „Fraternita Mondiale” din Florenţa, str. Generale Carlo Alberto,15, cu scopul de a sprijini migranţii în dificultate (statut ilegal, lipsa poliţei de asigurare medicală sau în situaţii de vulnerabilitate socială), pentru a preveni situaţiile critice de sănătate.

Pe 25 octombrie, reprezentanți ai Consulatului General al R. Moldova de la Milano vor presta servicii consulare în cadrul evenimentului, între orele 08.30 – 13.00. La această întrunire nu vor fi perfectate titluri de călătorie, buletine de identitate şi paşapoarte pentru călătorii în străinătate. Pe 26 octombrie, la sfârșitul proiectului, va fi organizat un concert artistic cu participarea formației Catharsis.