Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Comuniștii, socialiștii, Patrioții Moldovei și…

Comuniștii, socialiștii, Patrioții Moldovei și Mișcarea Antimafie, în vizorul Inspecţiei Financiare

Angajaţii Inspecţiei Financiare din cadrul Ministerului Finanţelor au inițiat verificarea rapoartelor financiare ale patru partide din R. Moldova.

0007842949K-1920x1280„În cadrul verificării se va asigura cel mai înalt nivel de obiectivitate profesională şi independenţă la exercitarea atribuţiilor de serviciu ale angajaţilor autorizaţi, demonstrarea prin calcule şi raţionamente a concluziilor, chibzuite şi nu influenţate, probate de documente şi bazate pe legislaţia în vigoare.

Datele vor fi autentice şi nu eronate sau în favoarea sugestiilor şi opiniilor altor persoane”, se precizează într-un comunicat de presă al instituţiei.

Potrivit Inspecţiei Financiare, în prezent se realizează inspectări la partidele politice, dar încă nu sunt finalizate şi deci nu există un act final cu constatările definitive. Aceasta face apel către societatea civilă şi mass-media să evite speculaţiile politice ce ţin de activitatea Inspecţiei Financiare, „aceasta fiind exercitată doar în baza prevederilor legale şi pentru apărarea intereselor statului”, anunţă administraţia.

La ora actuală, sunt iniţiate verificări asupra rapoartelor financiare ale Partidului Socialiştilor din R. Moldova, Partidului Patrioţii Moldovei, Partidului Mişcarea Populară Antimafie şi Partidului Comuniştilor din R. Moldova.

Inspecţia Financiară neagă că a fost selectiv când a decis pe cine să verifice și susţine că va efectua verificarea rapoartelor financiare a tuturor partidelor politice din R. Moldova.