Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Clase multimedia pentru elevii a…

Clase multimedia pentru elevii a doua licee din Ialoveni și Anenii-Noi

Premierul Iurie Leancă a participat astăzi la deschiderea a două clase multimedia la Liceul Teoretic „Petre Ştefănucă” din Ialoveni şi liceul din satul Varniţa, Anenii-Noi.  

Șeful Executivului a vizitat noile săli de clasă şi a asistat la ambele instituţii de învăţământ la câte o lecţie demonstrativă. Fiecare dintre cele două săli a fost dotată cu echipament IT de ultimă generaţie: tablă interactivă cu un proiector, circa 25 de calculatoare personale de tip tabletă pentru elevi, un laptop pentru profesor, un Reuter Wi-Fi, o cameră Web de rezoluţie înaltă şi difuzoare.

 

Iurie Leancă a ţinut să le spună elevilor şi profesorilor că evenimentul de astăzi  este rezultatul unei discuţii pe care a avut-o cu mecenatul american George Soros în septembrie 2013 la New York. „Domnia Sa m-a întrebat cu ce ar putea să mai ajute Moldova. I-am spus, atunci, că una dintre marile noastre preocupări este educația. Astăzi, vedeți rezultatul acelei discuții”, a spus Premierul.

De asemenea, șeful Cabinetului de miniștri a  subliniat că „educația accesibilă și de calitate a fost și va rămâne o prioritate națională”.

 

Liceul „Petre Ştefănucă” din Ialoveni şi Liceul Teoretic din Varniţa, Anenii-Noi sunt primele două instituţii de învăţământ din ţară care beneficiază de dotările specifice unei clase multimedia, realizate în cadrul parteneriatului dintre Ministerul Educaţiei şi Fundaţia Soros-Moldova.

 

Viceministrul Educaţiei, Igor Grosu, i-a îndemnat pe elevi şi profesori să valorifice la maximum posibilităţile oferite de aceste săli multimedia.  La rândul lor, directorii celor două instituţii de învăţământ au  mulţumit pentru dotarea noilor clase care, potrivit lor, le vor oferi elevilor oportunitatea să studieze mai dinamic, creativ şi performant.

 

Potrivit finanţatorilor, instituţiile au fost selectate în urma unui concurs deschis, lansat de Fundaţia Soros-Moldova în luna iulie a anului curent. În total, urmează să fie amenajate 29 de săli, după modelul celor lansate astăzi la Ialoveni şi Anenii-Noi.

Deschiderea claselor multimedia face parte dintr-o iniţiativă mai largă de sprijinire a reformei educaţiei din Republica Moldova, susţinută financiar de Fundaţiile pentru o Societate Deschisă. Astfel, pe lângă digitalizarea şcolilor, proiectul care se desfăşoară în perioada 2014-2016 prevede revizuirea şi modernizarea curriculumului pentru învăţământul general, precum şi susţinerea societăţii civile şi APL-urilor în discutarea strategiei de reformă a educaţiei în Republica Moldova.

sursa: www.gov.md