Principală  —  Ştiri   —   Citiți Azi, în ZdG

Citiți Azi, în ZdG

În ediția de astăzi a Ziarului de Gardă aflați cât de greu este să obții o autorizație în Chișinău și cum profită intermediarii de birocrația excesivă. Aceștia promit, contra câtorva mii de lei, obținerea unei astfel de autorizații în maximum o lună de zile, practic fără implicarea persoanei.

Aflați cum Ministerul Justiției va recupera 2 milioane de lei de la 34 de justițiabili, responsabili de faptul că în ultimii ani, Moldova a pierdut 11 dosare la CtEDO, dar și cum vor plăti un judecător și doi procurori din raioane 20 de mii de euro, după ce nu au investigat eficient un accident rutier, soldat cu decesul unui bărbat. Tot aici aflați care sunt dosarele pierdute de R. Moldova la CtEDO pentru care justițiabilii vor fi trimiși în judecată.

Tot în această ediție citiți despre vizita la ZdG a fondatorului și administratoarei firmei „Edera Trio”, cea care are sediul în apartamentul soacrei fratelui primarului Dorin Chirtoacă. Aflați despre explicațiile lor, dar și despre pasarea de responsabilități de la Primărie. Deși instanța a anulat dispozițiile de excepție ale Primăriei, nimeni nu se grăbește să execute hotărârile instanței.

În acest număr aflați cum a gestionat Parlamentul bugetul său de 114 mln de lei în 2015 și unde au fost investiți cei mai mulți bani, de ce este tergiversat Recensământul și de câte milioane mai are nevoie Biroul Național de Statisitcă.

„La Marginea Europei” citiți povestea unei adolescente în scaunul cu rotile care anulează stereotipurile și visează la o carieră în domeniul IT. La rubrica „Trăind de gardă” aflați cum este să trăiești 20 de ani în întuneric.

ZdG-nr-4-4-februarie-2016-pag1Dosar: Cum se obțin autorizațiile în Moldova

Dosar: Dosarele de 2 milioane ale judecătorilor și procurorilor

Dosar: Gheretele din apartamentul soacrei. Între „proprietari” care nu cunosc nimic și decizii judecătorești irevocabile, care nu sunt executate

Exclusiv:  Început de 2016. R. Moldova se află într-un impas greu de estimat. Cine e responsabil de situația în care suntem? Cum poate fi depășită aceasta?

Realitatea: De ce întârzie rezultatele Recensământului din 2014?

Actual: Anul 2015 în Parlament: absențe, sporuri și cheltuieli pentru vizite oficiale

Politic:  Șapte condiții pentru Guvernul Filip

Trăind de gardă: Femeia din întuneric, salvată de consăteni

La marginea Europei:  Mărturia unei adolescente: „Îmi părea ciudat ca cineva să mă accepte, fiind în scaun cu rotile”
Oameni: Aripile lui da Vinci la Chișinău

Zona publică: Despre răspundere și liberare de răspundere penală

La Țară: Calendarul Fermierului pentru luna februarie (Partea I)

Circ în tramvai: Ministrul Justiției îl premiază pe Mătăsaru

Editoriale
Aneta Grosu: Integritatea și poligraful
Aliona Ciurcă: Moldova, o soție supusă violenței
Petru Grozavu: Plahotniuc: președinte ori anticipate 

Pe site, articolele vor apărea succesiv, în zilele următoare, după apariția ziarului în chioșcuri. Totodată, pe site nu apar toate articolele din ediția tipărită.