Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Cine câștigă șefia Academiei de…

Cine câștigă șefia Academiei de Științe?

Patru persoane s-au înscris în cursa pentru fotoliul de președinte al Academiei de Științe a Moldovei (AȘM). În afară de actualul conducător al instituției, Gheorghe Duca, lla șefia Academiei pretind fostul director al Serviciului de Informații și Securitate, Valeriu Pasat, și academicienii Leonid Culiuc și Valeriu Canţer.

Mâine, 17 aprilie 2014, cu începere de la ora 9:00, în Sala Azurie a Academiei de Ştiinţe a Moldovei (bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 1) va avea loc Sesiunea a XVIII-a a Asambleei AŞM cu privire la alegerea preşedintelui Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

În cadrul şedinţei va fi prezentat raportul preşedintelui Comisiei de alegere a preşedintelui AŞM, acad. Valeriu Rudic, după care, candidaţii la funcţia de preşedinte al AŞM îşi vor prezenta programele de activitate pentru 2014-2019.

Amintim că la funcţia de preşedinte al Academiei de Ştiinţe a Moldovei s-au înscris patru candidaţi: academicienii Leonid Culiuc, Valeriu Pasat, Gheorghe Duca şi Valeriu Canţer, care vor fi votaţi de membrii Asambleei.

Asambleea Academiei de Ştiinţe a Moldovei este organul suprem de conducere al comunităţii ştiinţifice, constituit din membri titulari, membri corespondenţi, doctori habilitaţi şi reprezentanţi ai universităţilor şi instituţiilor de cercetare, aleşi de adunările secţiilor de ştiinţe.

Câștigătorul va fi ales cu votul a 177 de membri ai Asambleei Academiei de Ştiinţe a Moldovei.