Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Chiril Lucinschi: „Aveți un pic…

Chiril Lucinschi: „Aveți un pic de răbdare. Peste câteva zile voi explica tot ce trebuie”

Preşedintele comisiei parlamentare pentru educaţie, ştiinţă, cultură, tineret, sport şi mass-media, Chiril Lucinschi, a renunţat la ordinul „Gloria Muncii”.

kirill_luchinskii260712_1Într-o scrisoare transmisă președintelui, parlamentarul și-a exprimat gratitudinea pentru distincţia acordată, dar propune ca numele său să fie exclus din lista celor decoraţi, motivând decizia prin faptul că ţara are oameni demni, care ar trebui decoraţi.

Telefonat de ZdG, Chiril Lucinschi a refuzat să vorbească despre hotărârea pe care a luat-o, declarând că va explica totul în zilele apropiate. „Aveți un pic de răbdare. Nu vreau să comentez asta acum. Peste câteva zile voi explica tot ce trebuie, dar nu acum”, a spus parlamentarul.

Amintim că, săptămâna trecută președintele țării, Nicolae Timofti a decorat cu înalte distincții de stat un grup de deputaţi ai parlamentului, miniştri, şefi ai instituţiilor de stat şi administraţiei locale.

Potrivit Decretului, distincţiile au fost atribuite „în semn de înaltă apreciere a contribuției la promovarea reformelor bazate pe valorile și standardele europene, pentru merite deosebite în asigurarea negocierii, semnării şi ratificării Acordului de Asociere între R. Moldova și UE, aportul la liberalizarea regimului de vize cu statele membre ale UE și ale spațiului Schengen și activitate intensă în vederea sporirii prestigiului țării pe plan internațional”.

Documentul a fost criticat de către societatea civilă și mass-media.