Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Centrul capitalei va rămâne fără…

Centrul capitalei va rămâne fără microbuze

Începând de mâine, 1 noiembrie curent, intră în vigoare reforma în transportul public din capitală. Anunțul a fost făcut de către Dorin Chirtoacă, primarul general al capitalei. Primarul și-a cerut scuze de la locuitorii mun. Chișinău pentru incomoditățile cu care se vor confrunta pasagerii odată cu intrarea în vigoare a acestor prevederi și i-a îndemnat să fie înțelegători și răbdători.

10001195„Inițial vor fi niște incomodități pentru pasageri, dar trebuie să facem o regulă. Trebuie să asigurăm securitatea și comoditatea oamenilor. Însă, comoditatea va veni pe parcurs”, a declarat Dorin Chirtoacă în cadrul unei conferințe de presă.

În conformitate cu noua strategie de dezvoltare a transportului public în mun. Chişinău, microbuzele vor circula doar pe străzi secundare, vor traversa centrul orașului doar pe rute ocolitoare. Astfel, aproape toate rutele de microbuze vor avea itinerarele modificate și scurtate. „Microbuzele nu au fost scoase de pe acele străzi unde nu este transport, ci de pe străzile unde este deja transport, pentru a nu se suprapune”, a subliniat Dorin Chirtoacă.

Direcția Transport și Căi de Comunicație va monitoriza ca șoferii de microbuze să respecte noile itinerare. Itinerariile microbuzelor vor putea fi modificate ulterior la solicitarea călătorilor și chiar a transportatorilor, dar numai în conformitate cu prevederile reformei. Dacă nu vor fi respectate noile itinerare, administratorii de rute vor fi sancționați, ajungând chiar la rezilerea contractelor.

Menționăm că toate rutele de microbuz vor circula între orele 6.00 – 23.00, iar intervalul de circulaţie nu va fi mai mare de 15 minute, la orele 6.00 – 7.00 şi circa 20 de minute, între orele 21.00 – 23.00.

Foto: radioplai.md