Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Cel mai înalt om din…

Cel mai înalt om din lume a decedat la 44 de ani

Leonid Stadnyk, cel mai înalt om din lume, a murit la vârsta de 44 de ani, pe 24 august, în regiunea Jitomir din nord-vestul Ucrainei, informează english.pravda.ru, citat de Mediafax. Leonid Stadnik, care avea o înălţime de 2 metri şi 57 de centimetri, a murit din cauza unei hemoragii cerebrale. 

Stadnyk, cel mai înalt om din lume, era fermier şi nu a fost niciodată căsătorit. De la vârsta de 12 ani, Leonid Stadnyk suferea de o tumoare benignă la glanda pituitară, ceea ce a declanşat acromegalie, o afecţiune hormonală cunoscută şi sub denumirea „gigantism”. Leonid a suportat mai multe operaţii pe creier.

Imagini cu Leonid Stadnik

El purta mărimea 62 la picior, iar hainele şi încălţămintea erau realizate pe comandă. Consătenii lui spuneau că Leonid Stadnyk era o persoană amabilă şi simpatică.

Stadnyk nu era însă deţinătorul oficial al recordului mondial de înălţime, întrucât a refuzat să se lase măsurat de reprezentanţii Guinness World Records în 2008. Formal, cel mai înalt om din lume este Sultan Kesen din Turcia. Cu toate acestea, ucraineanul Leonid Stadnyk era cu şase centimentri mai înalt decât „rivalul” său din Turcia.

Sursa: Telegrama.ro