Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Ce are să-i spună Dmitri…

Ce are să-i spună Dmitri Rogozin lui Andrian Candu?

Ministrul Economiei Andrian Candu și Viceprim-ministrul Federației Ruse Dmitri Rogozin se vor întâlni pe data de 21 august în Chișinău. Această propunere a parvenit din partea Ambasadei Federației Ruse în R. Moldova.

rogozin_canduPartea rusă a solicitat organizarea acestei întrevederi pe platforma Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare comercial-economică, între președintele părții moldovenești, Andrian Candu și copreședintele părții ruse, Dmitri Rogozin.

Ministrul Economiei a acceptat această invitație pentru că, potrivit lui, aceasta ține de datoria sa să folosească orice prilej pentru a dialoga cu partea rusă și să facă tot ce e posibil pentru a aduce claritate și constructivism în relația dintre cele două țări. De aceea, un subiect special de discuție va fi cel legat de comerț, în contextul restricțiilor impuse de Federația Rusă, prin limitarea importului produselor moldovenești și decizia de introducere a taxelor vamale de către Guvernul rus.

De asemenea, un subiect distinct ridicat de Ministerul Economiei al R. Moldova va fi și furnizarea gazelor naturale, în contextul expirării actualului contract la data de 31 decembrie 2014.

Sursa foto: noi.md