Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Cât de pașnici pot fi…

Cât de pașnici pot fi rușii?

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a declarat că Donbas-ul nu va deveni o „a doua Crimee”, pledând pentru integritatea teritorială a Ucrainei, relatează agenţia RIA Novosti, în pagina electronică. „Crimeea este unică. Este pământ rusesc. În ceea ce priveşte estul Ucrainei, pledăm pentru integritatea teritorială a ţării”, a declarat şeful diplomaţiei ruse.

lavrovDe asemenea, el a apreciat că preşedintele Petro Poroşenko este „cea mai bună oportunitate pe care o are Ucraina în prezent”.
„În opinia mea, în relaţiile noastre cu preşedintele Poroşenko nu există tensiuni, cel puţin la nivel de şefi de stat. Avem un dialog continuu”, a adăugat Lavrov.

El a subliniat importanţa respectării armistiţiului în estul Ucrainei, menţionând că sunt înregistrate încălcări ale acordului de încetare a focului la Doneţk şi Lugansk, însă acestea au loc „tot mai rar”.

„Încetarea focului în zona de conflict este o prioritate absolută – oamenii nu ar trebui să moară în confruntări. Totodată, ei au nevoie de condiţii normale de viaţă şi din acest motiv trebuie să abordăm problemele social-economice din ţară, să relansăm cooperarea între regiunile din Est şi restul Ucrainei”, a adăugat ministrul rus.