Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Bombă: Se cere excluderea partidului…

Bombă: Se cere excluderea partidului Patria lui Usatîi din cursa electorală

Inspectoratul General al Poliţiei a sesizat Comisia Electorală Centrală (CEC) privind faptul că Partiul „Patria” ar fi folosit resurse financiare oferite din străinătate. Astfel, IGP propune ca partidul condus de Renato Usatîi să fie exclus din cursa electorală. CEC a luat act de această solicitare. Materialele vor fi trimise la Curtea de Apel Chișinău, care urmează să ia o decizie finală.

Conform informațiile prezentate în ședința CEC, Patria ar fi folosit aproximativ 8 milioane de lei din străinătate în această campanie electorală.

Între timp, la ședința CEC a sosit și liderul Partidului Patria, Renato Usatîi, nedumerit de cele întâmplate.

CEC a decis, în final, după mai multe dezbateri, să solicite Curții de Apel Chișinău să anuleze înregistrarea concurentului electoral Patria din cursa electorală. Totodată, CEC a acordat consimțământ IGP pentru a sancționa contravențional candidații electorali din lista partidului Patria. Proiectul de hotărâre a fost adoptat.

„Dle Ciocan, nu vă este rușine. Chiar să faceți circul ăsta? „, a zis Usatîi, la finalul ședinței. Astăzi, materialele vor fi trimise la Curtea de Apel Chișinău care va decide dacă exclude sau nu partidul Patria din actualele alegeri parlamentare.