Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Belarusul și Ucraina ANULEAZĂ restricțiile…

Belarusul și Ucraina ANULEAZĂ restricțiile schimburilor comerciale reciproce

Belarusul și Ucraina au anulat orice restricție în privința schimburilor comerciale reciproce, iar situația a revenit la „normal”, anunță Ministerul de Externe de la Minsk, relatează agenția de presă Interfax Belarus.

flagi_belarus_ukraina„Începând cu data de 19 august, toate restricțiile privind schimburile comerciale reciproce au fost anulate”, a declarat Igor Nazaruk, președintele departamentului de activitate economică a Ministerului de Externe de la Minsk.

Acesta a precizat că taxele impuse la importurile anumitor produse din Ucraina au fost anulate, o decizie similară fiind luată și de către autoritățile de la Kiev.

Oficialul a mai menționat că în cazul în care între cele două țări vor mai apărea alte divergențe privind schimburile comerciale, acestea vor fi „depășite în urma unor consultări”, pentru a evita luarea unor decizii ce ar putea afecta ambele state.

Menționăm că, Belarusul a decis la începutul lunii iulie să introducă taxe vamale la importul anumitor produse din Ucraina, ca urmare a semnării Acordului de Asociere de către țara vecină cu UE. Ulterior, o decizie similară a fost luat și de către Kiev, fapt ce a afectat grav schimburile comerciale dintre cele două țări.