Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Bărbat reţinut pentru tentativa de…

Bărbat reţinut pentru tentativa de mituire a unui angajat vamal

Un bărbat din capitală este cercetat penal de către CNA şi Procuratura Anticorupţie pentru tentativa de a corupe un inspector din cadrul Biroului vamal Leuşeni. Cazul a fost denunţat la CNA de angajatul vamal care a declarat că, o persoană ar fi încercat să-i ofere 200 de euro, plasându-i în paşaport, pentru a scăpa de controlul vamal. Acesta ar fi avut în automobil mai mute bunuri nedeclarate, pe care le aducea din Italia.

Inspectorul vamal a informat conducerea instituţiei despre cazul dat, după care a sesizat Centrul Naţional Anticorupţie. Un grup operativ, format din ofiţeri ai CNA şi procurori, s-a deplasat la faţa locului pentru documentarea imediată a cazului. În urma acţiunilor de urmărire penală, bănuitul a fost reţinut pentru 72 de ore, iar în prezent se află în izolatorul Centrului.

În acest caz a fost pornită o cauză penală în temeiul art. 325 alin. (1) –corupere activă. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani cu amendă în mărime de până la 80.000 de lei.
Conducerea urmării penale este exercitată de Procuratura Anticorupţie.

Menţionăm că, odată cu intrarea în vigoare a Legii privind testarea integrităţii profesionale, circa 40 de cazuri de corupere activă şi influenţe necorespunzătoare au fost denunţate la CNA.