Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   ATENȚIE: Condiţiile de păstrare şi…

ATENȚIE: Condiţiile de păstrare şi realizare a peştelui s-au dovedit a fi insalubre

Angajaţii Inspectoarului de Poliție Centru al Direcţiei de Poliţie mun. Chişinău în colaborare cu Direcţia sanitar-veterinară şi siguranţa produselor au descins verificări a agenţilor economici ce comercializau peşte în lipsa documentelor, privind originea şi calitatea produselor. Verificările au demarat în Piaţa agricolă din centru capitalei.

În cadrul verificărilor de specialitate forţele de ordine au depistat un şir de încălcări admise de agenţii economici. Veniturile băneşti acumulate de vânzători nu erau înregistrate prin intermediul aparatelor de casă şi control. Condiţiile de păstrare şi realizare a peştelui s-au dovedit a fi insalubre, în special vânzătorii nu respectau condiţiile de igienă sanitară.

La faţa locului s-au întocmit procese-verbale de constatare a contravenţiilor care ulterior vor fi remise către instituţiile abilitate pentru luare de decizii conform legislaţiei în privinţa agenţilor economici.

Poliţia capitalei continuă activităţile specializate în vederea protejării drepturilor consumatorilor şi recomandă oamenilor să procure produse alimentare doar din magazinele autorizate prin lege.