Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   API: Cine face munca poliției,…

API: Cine face munca poliției, CNA, CNI

La 29 iulie 2014, ZdG a împlinit 10 ani de la apariția primului număr, iată de ce, colegii de la API au pregătit o serie de felicitări și foarte multe gânduri bune.

iascenco_01Tudor Iaşcenco, „Cuvântul”:
„Ziarul de Gardă”, care a împlinit 10 ani, s-a dovedit a fi un fenomen nou în mass-media din R. Moldova. O mână de tineri jurnalişti în frunte cu experimentatele şi temerarele Alina Radu şi Aneta Grosu, au făcut o adevărată revoluţie în presa noastră cea cuminte şi foarte des prea subiectivă, răscolind domenii-ţelină şi deseori făcând, în mare parte, lucrul poliţiei, procuraturii, CNA, CNI etc. Azi mulţi demnitari se laudă cu reforme din justiţie, medicină, educaţie. Dar nici unul nu pomeneşte de rolul mass-media în derularea acestor reforme, deşi, în opinia mea, mai ales vizavi de Ziarul de Gardă, acesta este unul esenţial.
Eu cred că dacă a rezistat 10 ani, „Ziarul de Gardă” are toate şansele să rămână activ pe piaţa mediatică din R. Moldova mulţi ani înainte, făcându-şi datoria cu aceeaşi demnitate şi sârguinţă. Aşa să vă ajute Dumnezeu, stimaţi colegi! În numele echipei „Cuvântul”, Tudor Iaşcenco.

Lucia_BacaluLucia Bacalu, „Expresul”:
Dragi colegi, vă transmitem cele mai sincere felicitări cu ocazia celor zece ani de realizări frumoase. Sigur, au existat şi vor mai exista numeroase nopţi nedormite, lupte crâncene și bătălii, nervi și incertitudini. Contează însă finalul care, se zice, încununează opera. „Ziarul de Gardă” a devenit un adevărat model de jurnalism profesionist, fără compromisuri, de la care noi, ceilalți, mai avem foarte multe de învăţat. Vă urăm să ţineţi sus şi nepătat blazonul, să nu cedaţi în lupta în care v-aţi angajat plenar: de a transforma societatea în una cu demnitate, fără corupţie, fără minciuni şi falsuri. Vă mulţumim că existaţi. Mulţi ani înainte, toţi frumoşi, cu succese incontestabile, cu mulţi cititori şi abonaţi! Cu respect, echipa „Expresul”

descărcareIon Mititelu, „Cuvântul Liber”:
Stimaţi ziarişti-gardieni! În cei 10 ani de când „ziarul” dumneavoastră e de „gardă” aţi tot stat strajă la hotarele statalităţii, independenţei şi democraţiei. Şi oamenii v-au apreciat la justa dumneavoastră valoare. Să continuaţi e de datoria unui minunat colectiv cu două jurnaliste de forţă în frunte – Alina Radu şi Aneta Grosu. Vă urăm proiecte noi realizate şi noi succese! Din numele echipei „Cuvântul Liber” – Ion Mititel

turcanuMaria Ţurcanu, „Ecoul Nostru”:
Admirăm ziariştii neobosiţi de la ZdG pentru că îşi asumă riscul de a scrie un adevăr care de multe ori rămâne nebăgat în seamă. Şi totuşi ei se încumetă, să investigheze periculoase grupări de crimă organizată sau să dezvăluie afacerile murdare ale politicienilor, reprezentanţilor statului şi ai administraţiei publice locale. Aleg să rişte şi să muncească cinstit, sperând ca scrierile lor să facă puţină lumină şi să ajute.

Dincolo de aceasta, echipa de la ZdG întotdeauna a promovat valorile neamului, a îndemnat oamenii să pună preţ pe valori. ZdG spune lucrurilor pe nume, difuzând Adevărul, trezind în oameni Demnitatea. ZdG luptă pentru bunăstarea generală, dar şi pentru spiritualitatea fiecăruia, pentru dreptate, nu numai pentru privilegiaţi, dar pentru toţi.

Cu prilejul aniversării a 10-a, felicităm colegii de la ZdG pentru eforturile lor de a informa profesionist şi obiectiv cititorii, pentru atitudinea temerară în abordarea unor teme sau subiecte inconvenabile autorităţilor. Le dorim să rămână şi în continuare la fel de incisivi ca până acum, fideli deontologiei profesionale şi să continue să aducă în fiecare zi adevărul în casele oamenilor. Cu profund respect, echipa ziarului „Ecoul nostru”

nicolae_sanduleac (1)Nicolae Sanduleac, „Unghiul”:
Astăzi nu este atât de uşor să faci jurnalism de calitate. Chiar mai mult, nu e deloc uşor să menţii un ziar, mai ales de investigaţii. Pe lângă jurnalişti cu experienţă care să scrie materiale de calitate, se cere şi un suport financiar semnificativ. Ne bucurăm că Alina Radu cu întreaga echipă e în stare să asigure toate acestea, pentru că ziarul mereu e de gardă, rezistă şi se dezvoltă. Sunteţi unici în felul vostru şi pentru aceasta meritaţi tot respectul. La aniversarea celor 10 ani de la prima apariţie vă urăm succese, materiale interesante și să vă răspândiți prezența în mijlocul cititorilor în progresie geometrică. La Mulți Ani! Echipa ziarului „Ungheni”

 

UntitledElena şi Victor Cobăsneanu, „Observatorul de Nord”:
Zece ani de activitate, în orice domeniu, este puţin, chiar dacă orice cifră este magică, în felul său. Zece ani de GARDĂ, într-o societate bântuită de atâtea probleme şi nedreptăţi, este enorm de mult – la fel cum era pe timpul sovieticilor, un an ca trei!
Succese în continuare, cititori fideli şi „eroi” demni de peniţa voastră ascuţită! Cu respect, redacţia „Observatorul de Nord”

UntitLiuba Bulgaru, „Glia Drochiană”:
„Ziarul de Gardă” are 10 ani. Felicitări! Rezistenţă! Putere de muncă!
Şi încă. În condiţiile Republicii Moldova, vârsta editării unui ziar de investigaţii cum este „ZdG”, ar trebui înmulţită, cel puţin, la şapte. Astfel că: La Mulţi Ani, septuagenarule „ZdG”! În numele colectivului „Glia Drochiană”, Liuba Bulgaru

 

asNicolae Roşioru, „Ora Locală”:
Fetelor de la ZIARUL DE GARDĂ după 10 ani de bătaie
Forfotea pământul, frate,
De mancurți și de mișei
Când s-au înrolat în GARDĂ,
Cine credeți? Trei femei!

Și bărbați cu milioane,
Mai mari și mai mititei,
Se temeau de amazoane
Ca țârnicul de scântei.

Îi dădeau pe două bețe
Pentru  prostul obicei.
Totuși, fetele-s mărețe!
Iar bărbații – mărunței…
Cu drag, Nicolae ROŞIORU

descărcare (1)

 

 

Constantin Grigoriţă, fotoreporter:
Tot aşa să o ţineţi cu demascarea tuturor flagelelor bolnave ale societăţii!
La Mulţi Ani!