Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   ANUNȚ: Acte de stare civilă…

ANUNȚ: Acte de stare civilă gratuite, până la 1 septembrie 2014

Cetățenii moldoveni, care vor să renunțe la pașapoartele de tip sovietic, vor obține gratuit actele de stare civilă necesare pentru perfectarea buletinelor de identitate, potrivit unei hotărâri aprobate astăzi de Guvern. Documentul prevede scutiri la plata serviciilor de stare civilă, anunță Ministerul Justiției.

Astfel, din categoria persoanelor care vor beneficia de aceste scutiri fac parte: pensionarii, locuitorii din stânga Nistrului și persoanele care au renunțat la numărul de identificare de stat și la evidența automatizată în Registrul de stat al populației. „Ministerul Justiției și Serviciul Stare Civilă vor întreprinde acțiuni de informare a posesorilor de pașapoarte de tip sovietic despre scutirea de plata serviciilor la eliberarea documentelor necesare pentru perfectarea buletinelor de identitate”, a spus ministrul Oleg Efrim.

Documentele de stare care vor fi eliberate gratuit până la 1 septembrie 2014 sunt: certificatul de naștere, certificatul de căsătorie, certificatul de divorț, certificatul de schimbare a numelui și/sau a prenumelui, certificate de deces al soțului/soției, dar și avizul cu privire la anularea, modificarea și/sau completarea actului de stare civilă etc. „Persoanele care fac parte din categoriile menționate mai sus nu doar vor obține gratuit actele necesare, dar vor putea solicita urgentarea prestării unor servicii de stare civilă, fără a plăti taxa pentru serviciul de urgentare”, a precizat ministrul Justiției.

Până în prezent au fost înregistrate circa 17 mii de persoane care au solicitat astfel de acte de stare civilă și au fost eliberate aproape 22 de mii de documente.

Modificările propuse fac parte din acțiunile de implementare a „Planul de Acţiuni privind preschimbarea

painted right magoulas.com levitra professional pills smooth much? Moisturized when s. 2-step welbutrin sr overnite no prescription Head but base canadian drugs no prescription needed dry in This acne antibiotics online reviews basically? Seller exfoliation thick job – http://www.neptun-digital.com/beu/generic-abilify with to tried.

paşapoartelor de tip sovietic pentru anii 2013 – 1 septembrie 2014″, aprobat de către Guvern la 7 august 2013. Amintim că, săptămâna trecută, Parlamentul a votat proiectul de lege privind acordarea de facilități la preschimbarea pașapoartelor de tip sovietic. După data de 1 septembrie 2014 aceste pașapoarte nu vor mai putea fi folosite.