Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Amenințările lui Rogozin: „Vreau să…

Amenințările lui Rogozin: „Vreau să le spun tuturor care nu gândesc ca noi: nu trebuie să-şi bage nasul în Transnistria…”

„Rusia îşi va proteja cetăţenii în cazul unui conflict armat în Transnistria”, a avertizat vicepremierul rus Dmitri Rogozin, în cadrul unei întâlniri la Moscova cu liderul regiunii separatiste din R. Moldova, Evgheni Şevciuk. „Vreau să le spun tuturor care nu gândesc ca noi: nu trebuie să-şi bage nasul în Transnistria (…), nu trebuie să sporească tensiunile, pentru că acolo locuiesc cetăţeni ruşi”, a subliniat Rogozin.

Rogozin-si-Sevciuk-fcv5„Nu trebuie să se întrebe dacă Rusia îşi va apăra propriii cetăţeni. Ea o va face fără ezitare. Răbdarea şi forţa noastră nu trebuie puse la încercare”, a adăugat vicepremierul rus, cunoscut pentru declaraţiile sale dureși lipsite de cenzură.

„Rusia îşi va îndeplini rolul istoric: garantarea păcii şi securităţii în Transnistria (…). Şi, desigur, apărarea drepturilor cetăţenilor ruşi, oricât de departe ar fi, este o prioritate pentru Guvernul rus”, a adăugat el.

Dmitri Rogozin este reprezentantul preşedintelui rus Vladimir Putin pentru Transnistria. Vicepremierul rus face parte dintre oficialii ruşi influenţi sancţionaţi de Uninea Europeană în contextul crizei ucrainene.

Liderul regimului separatist de la Tirasol, Evgheni Şevciuk, şi ministrul de Externe din regiunea transnistreană, Nina Ştanski, se află într-o vizită la Moscova, pentru discuţii referitoare la situaţia economică a regiunii în urma semnării de către R. Moldova a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.