Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Ambasadorul SUA a discutat oportunități…

Ambasadorul SUA a discutat oportunități de export cu companiile din R.Moldova

Ambasadorul SUA, William Moser a vizitat, pe 26 noiembrie, două întreprinderi de prelucrare a cărnii din R. Moldova pentru a vedea noile tehnologii și a afla mai mult despre eforturile proprietarilor acestor companii pentru a-și diversifica piețele, în contextul recentelor interdicții de export ce afectează industria cărnii.

Proprietarii celor două întreprinderi sunt absolvenți ai programelor de schimb ale SUA – a programului Summer Work and Travel și a programului Departamentului Agriculturii “Cochran Fellowship”, care oferă profesioniștilor din sectorul agricol al Moldovei posibilitatea de a participa la o călătorie de studiu în Statele Unite ale Americii.

În timpul vizitei Ambasadorului la companiile „Rogob” și „Pegas”, proprietarii și-au exprimat intenția de a întreprinde măsuri pro-active pentru a se conforma standardelor Uniunii Europene, în scopul de a crește oportunitățile viitoare pentru export. Ambasadorul Moser a apreciat aceste eforturi și a reiterat susținerea continua a Statelor Unite pentru trecerea Moldovei la agricultura de valoare înaltă. El a subliniat că Statele Unite își mențin angajamentul de a ajuta moldovenii să acceadă pe noile piețe.