Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Reacția Primăriei: „Aceste modificări nu…

Reacția Primăriei: „Aceste modificări nu sunt bătute în cuie”

Decizia Primăriei municipiului Chișinău de a modifica itinerarul mai multor rute a nemulțumit o parte din locuitorii capitalei. Ei spun că vor pierde mai mult timp și bani pentru a ajunge dintr-o regiune în alta. „125 va merge din Durlești și până în centru, dar cum vor ajunge studenții de la Malinca Mică până la Universitatea de Medicină? În acest caz trebuie de suplinit autobuzul nr. 9, pentru că el merge odată la 30 de minute…”, scrie un locuitor al capitalei. Există și alte regiuni care în lipsa microbuzelor nu vor avea acces la transportul public.

Lilian Copaci, șeful Direcției management în transport din cadrul Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie a Primăriei Chişinău spune că oamenii nu trebuie să-și facă griji că nu vor avea cu ce să se deplaseze, deoarece modificările rutelor de transport public nu îi vor afecta în niciun fel. „Aceste modificări nu sunt bătute în cuie. Nu vor exista regiuni fără deservire de transport. În luna august noi vom examina toate rutele și vom vedea. Unde nu circulă transportul public, acolo vom pune pe linie troleibuze sau autobuze. Oamenii trebuie să înțeleagă că transportul public nu poate să treacă pe lângă fiecare bloc, fiecare scară, dar vom face tot posibilul ca pasagerul să nu fie afectat de aceste modificări”.

Amintim că Primăria municipiului Chişinău a anunțat că, începând cu data de 25 august 2014, se modifică itinerarul rutelor de microbuz din capitală. Decizia de modificare a rutelor de transport public a fost luată pentru excluderea dublării liniilor de microbuz cu cele de troleibuz şi autobuz şi în baza studiului de consultanţă asupra Proiectului „Strategia de dezvoltare a transportului public în municipiul Chişinău pentru anii 2014 — 2025”, elaborat de Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie a Primăriei municipiului Chişinău.