Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   34 de soiuri de vin…

34 de soiuri de vin moldovenesc prezentate la Washington

Un grup de vinificatori autohtoni au plecat împreună cu ministrul agriculturii și industriei alimentare, Vasile Bumacov, în Statele Unite ale Americii pentru a iniția acțiuni de asistență din partea americană a agricultorilor moldoveni care suferă pierderi esențiale de pe urma embargoului impus de Federația Rusă la importul de fructe, legume, vinuri, carne și conserve.

2b943eb01bae4dd0b622e36e7b55acb6Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Agricultorii și Industriei Alimentare, mai multe companii din R. Moldova vor avea posibilitatea să intre în contact cu distribuitorii americani, în încercarea de a-și vinde vinurile pe piața SUA. Este vorba de Chateau Purcari, Cricova, Chateau Vartely, Lion-Gri, Albastrele Wines, Ampelos, Asconi, Vinaria Bostavan, Castel MIMI, Vinaria din Vale și Asociația micilor producători de vinuri.

Tot azi, la Washington, va avea loc o prezentare a 34 de soiuri de vin moldovenesc, la eveniment fiind invitați comercianți din SUA și reprezentanți ai presei. Pe 31 iulie, la New York, este programat un seminar de degustare, şi cu explicaţiile de rigoare privind specificul vinurilor moldoveneşti.