Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   175 de kg de substanțe…

175 de kg de substanțe narcotice, depistate la informația polițiștilor de frontieră

Circa 163,2 kg de haşiş și 12 kg de marijuana de tip “hidropon” au fost ridicate de grănicerii bieloruși și ruși, în baza materialelor operative acumulate de polițiștii de frontieră moldoveni, documentarea acestor două cazuri de trafic internațional de droguri se face în comun.

Traficul ilicit de droguri are o formă de manifestare transfrontalieră, iar lupta împotriva acestui fenomen infracţional implică sistematizarea schimbului de informaţii, folosirea deplină a instrumentelor de investigare internaţională şi dezvoltarea unor tehnici comune de anchetă. În acest sens, angajații Poliției de Frontieră ai R. Moldova mențin o strânsă colaborare cu subdiviziuni specializate din diferite țări, fiind în continuă corelare prin schimb de informații și date privind traficul de droguri. Ultimele rezultate au fost înregistrate în urma unei operaţiuni comune cu omologii din R. Bielorusia şi Federația Rusă, care în baza materialelor operative acumulate de polițiștii de frontieră moldoveni, au reușit deconspirarea și documentarea a două cazuri de trafic internațional de droguri. În ambele rețineri sunt implicați cetățeni ai R.Moldova și străini. În prezent, investigațiile continuă în vederea elucidării circumstanțelor și atragerii la răspundere tuturor figuranților.

Primul caz a avut loc la frontiera polonă- bielorusă, la data de 15 septembrie 2014.Pentru control a fost stopat un automobil de model “KIA Sorento”, în cadrul cărora au fost depistate, în locuri confecţionate artizanal, o cantitate de circa 163,2 kg de haşiş.

Cel de-al doilea caz a fost înregistrat la 24 noiembrie 2014, la frontiera R.Bielorusia, pe sensul de intrare în țară. În timpul verificării minuțioase a unui Citroen C4 au fost găsite spații confecţionate special, de unde au fost ridicate circa 12 kg de marijuana de tip “hidropon”.

https://www.youtube.com/watch?v=He6A8FpkkqU