Principală  —  Ştiri   —   Conducerea Inspectoratului de Poliție Râșcani,…

Conducerea Inspectoratului de Poliție Râșcani, suspendată din funcție pentru inacțiune în cazul unui dublu omor

Patru angajaţi cu funcţii de conducere din cadrul Inspectoratului de Poliţie Râşcani al IGP al MAI, au fost suspendaţi din funcţie pentru inacțiunile acestora în procesul de investigație a infracțiunii de omor.

Astfel, şeful IP Râşcani, şeful- adjunct al IP Râşcani, şeful Secţiei investigaţii infracţiuni şi şeful Serviciului poliţiei criminale al IP Râşcani, au fost suspendaţi din funcţie pentru evitarea unei eventuale influențe asupra bunei desfășurări a anchetei de serviciu,  inițiată în privința acestora.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției, cei patru nu au interprins măsurile necesare  în descoperirea  infracţiunii de omor a doi tineri, comisă la 19 iunie, curent, în satul Nihoreni, raionul Râşcani.

Începând cu 25 iunie, obligaţiile funcţionale de şef al Inspectoratului de poliție Râșcani, pe perioada suspendării contractului individual de muncă a colonelului de poliţie Antoci Anatolie Ion,  îi sunt încredințate locotenentului-colonel de poliţie, Boz Adrian Spiridon, şef adjunct, şef al secţiei nr.1 a Direcţiei ,,Nord” a Inspectoratului naţional de investigaţii al IGP al MAI.

Suspendarea celor patru polițiști vine după ce doi tineri de 29 de şi de 28 de ani, originari din mun. Bălți, au fost ucişi cu un ciocan metalic de un tânăr din localitatea Nihoreni, raionul Râşcani, cu care au chefuit în ajun. Pe fondul unui conflict, cel din urmă, pe parcursul nopții, ar fi aplicat victimelor mai multiple lovituri în regiunea capului cu un ciocan metalic, după care i-a aruncat într-o fâșie forestieră de pe traseul Bălți-Râșcani.

Familiile și prietenii victimelor au acuzat oamenii legii că ar fi încercat să mușamalizeze cazul. Potrivit prietenilor victimelor, reprezentanţii poliţiei din Râșcani nu au intervenit prompt în cazul dispariției și uciderii celor doi tineri de 28 și 29 de ani.