Valentina Sturza

278-sturzaAsociaţia Foştilor Deportaţi şi Deţinuţi Politici

Nu mai ştie nimeni numă­rul exact al basa­ra­be­ni­lor care au fost depor­taţi în Sibe­ria, pre­cum şi numă­rul celor care nu s-au mai întors nici­o­dată din pădu­rile Sibe­riei. Valen­tina Sturza luptă din momen­tul reve­ni­rii sale din Kaza­hs­tan pen­tru redo­bân­di­rea jus­ti­ţiei pen­tru sutele de mii de depor­taţi.

A pro­tes­tat pe trep­tele Guver­nu­lui, în arhi­vele SIS, în nenu­mă­ra­tele instanţe judi­ci­are ca să redo­bân­dească ceea ce a apa­rţi­nut pe drept  româ­ni­lor izgo­niţi: nu doar casele ci ade­vă­rul şi drep­ta­tea în pri­mul rând.Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

 • Cazac Iacob

  Sti­mata Doamna Valen­tina,
  Sunt fost repre­sat, am decis sa ma adre­sez la Dvs sa ne aju­tati sa cream o fili­ala a orga­ni­za­tiei cre­ate de Dvs si in raio­nul Rezina.
  Toate efor­tu­rile mele de a primi vre-un suport de la admi­nin­stra­tia raio­nu­lui Rezina/primaria ora­su­lui Rezina au ramas fara ras­puns.
  Va rog sa ne sfa­tu­iti: cum sa pro­ce­dam pen­tru a obtine careva suport intru cre­a­rea unei fili­ale si in raio­nul Rezina si sa putem cola­bora impre­una.
  Cu res­pect, Cazac Iasob Dumi­tru, 1945, repre­sat: 1949 – 1956 in Regiu­nea Kurgan,raionul Macro­u­sov, satul Trav­noe.
  Tele­fon de con­tact: 254 2-32-16. Mob: 079589266