Nr. 99 (28 septembrie 2006)


Duma Rusiei vinovata

"Rusia, in loc sa indeplineasca decizia CEDO cu privire la eliberarea lui Andrei Ivantoc si Tudor Petrov-Popa, in loc sa isi retraga armata, a pornit sa anexeze noi teritorii", a declarat marti Ilie Ilascu pentru Ziarul de Garda.

El sustine ca atitudinea Legislativului rus fata de ultimele evenimente din Transnistria, au demonstrat din nou relatia stransa dintre Moscova si Tiraspol. Ilascu considera ca aceasta chestiune merita adusa in atentia Consiliului Europei (CE), dat fiind faptul ca Rusia detine in prezent presedintia Comitetului de Ministri al CE. In sesiunea urmatoare, care va incepe la 2 octombrie la Strasbourg, vor fi prezenti mai multi oficiali rusi.

Ilie Ilascu va lua cuvantul pe marginea raportului presedintelui Dumei de Stat al Federatiei Ruse, care urmeaza sa fie prezentat la APCE luni, 2 octombrie. Iata continutul intrebarii, remise deja pe adresa secretariatului APCE:

"Dupa cum a recunoscut public, chiar asa-zisul ,,prezident" al regiunii separatiste, Igor Smirnov, acest ,,referendum" a fost finantat, organizat si monitorizat in intregime de catre Federatia Rusa.

Mai mult ca atat, chiar Dvs. personal, zilele acestea ati semnat si inaintat presedintelui Federatiei Ruse Vladimir Putin o cerere oficiala din partea Dumei de Stat, de "a recunoaste" regiunea separatista si de "a demara procedurile de alipire la Federatia Rusa" a unei parti din teritoriul R. Moldova.

Va intreb, cand aveti de gand, dle Boris Gryzlov, sa incetati amestecul grosolan in afacerile interne ale R. Moldova ?

Chiar credeti ca dupa toate aceste pretentii teritoriale fata de Moldova si Georgia, ne mai puteti prosti in continuare de la tribuna Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, filosofand pe tema democratiei si a bunelor intentii?"

Urmariti reactia partii ruse, luni, 2 octombrie, la Stirea de Garda

Alina Radu


Ziarul de Garda
ATENTIE! Versiunea electronica a Ziarului de Garda nu contine toate materialele aparute in editia tiparita.
Adresa redactiei: str. 31 august, nr. 129, bir. 914/c, Chisinau
Tel: 23-79-84, 079583737
ziaruldegarda@yahoo.com