Nr. 99 (28 septembrie 2006)


 Editorial

Pedeapsa

autor
Alina Radu
Cazul Anei S., fetita de 6 ani care a fost sugrumata de tatal ei vitreg, a trebuit sa se intample odata si odata. Pentru ca ea, copilul caruia i–a fost strivit capul pentru ca "cutu a mancat bobocul", ar putea sa ne trezeasca in final pe toti. E pacat ca e vorba de viata si de sansele de viata ale unui copil, dar ea ar putea salva multi copii de justitia moldoveneasca.

Tatal ei vitreg, cel care a pus viata Anei alaturi di viata unui boboc si a copiat metoda de sugrumare de la catelul din curte a fost in sfarsit pedepsit. El va fi amendat cu 250 lei (USD 20).

Medicii zic ca Ana isi va reveni din socul strangularii si peste o saptamana va fi externata din spital. Acolo, pe locul unde catelul a mancat bobocul si unde ea a fost stransa violent de gat ea se va intalni din nou cu tatal ei vitreg. Tatal e suparat foc pe Ana, caci din cauza ei a avut de furca cu politia si va suporta si cheltuieli de 250 de lei.

Printr–o coincidenta stupida, zilele acestea la redactie ni s–au mai plans niste cetateni de pedepse nemeritate. Doi au fost amendati cu cate o suta de lei, iar unul risca chiar sa stea 15 zile la duba. Aflandu–se in centrul orasului dupa o bere, s–au trezit ca nu au gasit nici un veceu public si s–au retras in buruienile din spatele unei cladiri. Politistul i–a si prins in flagrant, i–a dus la sector si le–a inaintat pedepsele.

M–a mirat faptul ca pentru "umezirea" unor buruieni poti face puscarie timp de 2 saptamani. Iar pentru exploatarea si maltratarea unui copil poti fi pedepsit ... prin a trai cu acest copil in continuare. Ce grea pedeapsa pentru o fetita de 6 ani, pedeapsa de a locui cu un tata nepedepsit.

 Locuri de munca

Cauti un loc de munca?
Oferi un loc de munca?

Scrie la ziaruldegarda@yahoo.com

 Politic

Turma a ramas dupa Cortina de Fier

imagine

Marti, 26 septembrie, Romania si Bulgaria au primit confirmarea ca de la 1 ianuarie 2007 vor fi acceptate in Uniunea Europeana.

Zeci de personalitati din politica mondiala au trimis ieri apeluri de sustinere conducerii de la Bucuresti si Sofia. Numai de peste Prut n–a venit nici un mesaj. Pana in seara zilei de ieri, nici Presedintia R.Moldova, nici Guvernul si nici Parlamentul nu au adresat un mesaj de salut autoritatilor romane si bulgare.

Cortina de fier ne lasa muti in asteptarea celui mai nedorit an nou de dupa independenta.

Doar cateva mii de cetateni ai R.Moldova care au reusit sa isi redobandeasca cetatenia Romaniei sau Bulgariei s–au bucurat cu adevarat. Ceilalti au mers la oficiile postale sa trimita din nou scrisori de 7 lei peste Prut.

 Sondaj

 Stirea de Garda


Ziarul de Garda
ATENTIE! Versiunea electronica a Ziarului de Garda nu contine toate materialele aparute in editia tiparita.
Adresa redactiei: str. 31 august, nr. 129, bir. 914/c, Chisinau
Tel: 23-79-84, 079583737
ziaruldegarda@yahoo.com