Nr. 98 (21 septembrie 2006)


Numa Numa Dragostea din Tei

Muzica celor de la O–Zone l–a facut celebru pe un tanar din Statele Unite.

Site–ul www.garybrolsma.net e incarcat de mesaje de dragoste, articole de presa, poze ale fanilor — toate adresate lui Gary Brolsma, un tanar a carui celebritate a inceput odata cu plasarea pe internet a unui "videoclip", filmat in conditii casnice, cu ajutorul unei simple camere web. Fanii celor de la O–Zone au apreciat sinceritatea si deschiderea de care a dat dovada Gary in momentul in care parodia dansul lui Balan & Co.

Potrivit publicatiei "College Publisher Network", videoclipul "Numa Numa", actuala formula a caruia este o consecinta a unor greseli de pronuntare din romana in engleza, a avut o priza deosebita la public. Apropo, chiar din momentul lansarii videoclipului lui Gary, piesa "Dragostea din Tei" a ajuns nr.1 in toate topurile din Europa si Japonia.

Constatam intre timp ca Gary este un tanar ambitios si perfectionst. Sesizand numarul mereu crescand al fanilor care download–au zilnic videoclipul "Numa Numa", el a hotarat sa le mai faca o surpriza, lansand inca un clip.

De aceasta data, Gary a decis sa–si creeze si un site web propriu, dedicat faimei sale, chiar daca accidentale. Figura centrala a site–ului este, desigur, noul sau videoclip. Vizitatorii paginei web se pot alege si cu maiouri stilate, pe care este imprimata figura lui Gary, dansand. Alt cadou sunt ring–tone–urile, pe care fanii si le pot copia din Internet. Noul videoclip a fost lansat la 8 septembrie curent. Spre deosebire de primul, in care Brolsma canta singur in fata camerei web, in cel de–al doilea clip protagonistul apare insotit de un grup de dansatori care insa cu greu pot fi observati de dupa figura imensa a tanarului.

Celebritatea lui Brolsma a captivat si presa internationala. Articole despre Gary pot fi gasite in cele mai mari publicatii periodice din SUA.

Bunaoara, "New York Daily News" scrie ca "Gary e un adolescent din New Jersey care a devenit o senzatie pe Internet in momentul in care si–a plasat clipul de amator." Potrivit publicatiei, Brolsma a devenit celebru datorita piesei "Dragostea din Tei".

ABC News scrie: "Tanarul din New Jersey a devenit celebru datorita unu videoclip nastrusnic. Gary sustine ca si–a dorit sa faca doar un videoclip hazliu pentru a–si inveseli prietenii, insa micul sau experiment i–a adus celebritatea la care el nici nu spera, celebritatea de care tanarul se va folosi pentru a se promova in calitate de web–designer."

Sunt insa si destule publicatii care privesc destul de dur si ironic videoclipurile lui Brolsma.

New York Times, bunaoara, mentioneaza ca "Tanarul Gary nu face nimic altceva decat sa se umileasca in public. Plasarea unui pseudovideoclip pe Internet a fost o mare greseala din partea tanarului."

In ciuda unor critici aduse de presa, site–ul www.garybrolsma.net e plin cu mesaje de felicitare pentru Gary. Unele domnisoare nu se sinchisesc chiar sa–l ceara in casatorie. Un exemplu ar fi tanara Lee Ann care i–a expediat lui Brolsma urmatorul mesaj: "Gary, casatoreste–te cu mine!"

Si asta nu e unicul:

"Buna, Gary. Ma numesc Francesca, sunt din Italia si sunt innebunita dupa tine si dupa videoclipul "Numa Numa." Cand ti–am vazut clipul pentru prima data, tot ce mi–am dorit era sa te sarut."

Oricat ar fi de straniu, o adolescenta sustine in mesajul sau ca a aflat de O–Zone datorita vidoclipului "Numa Numa" si nicidecum invers.

"Gary, sunt Anni. Vreau sa te incurajez sa continui tot asa. Prietenii si familia mea locuiesc acum in Romania, ei au fost cei care mi–au spus despre videoclipul tau. Sa stii ca piesa ai ales–o perfect. Dupa ce am vazut clipul tau, am facut rost de discul celor de la O–Zone. Ador sa te vad dansand in ritmul muzicii lor. Piesele baietilor au devenit celebre in lume. M–ai facut sa–mi doresc sa invat limba romana pentru a–i vizita candva in Romania."

Traducere si adaptare D.R.


Ziarul de Garda
ATENTIE! Versiunea electronica a Ziarului de Garda nu contine toate materialele aparute in editia tiparita.
Adresa redactiei: str. 31 august, nr. 129, bir. 914/c, Chisinau
Tel: 23-79-84, 079583737
ziaruldegarda@yahoo.com