Nr. 98 (21 septembrie 2006)


«Sunati–ma la 2 iunie 2007, pe la ora 10…»

Ca in fiecare miercuri, am contactat–o pe Eudochia Ivantoc sa aflam ce mai nou in viata detinutilor politici din Transnistria.

"Sunati–ma la 2 iunie 2007, atunci cand se implineste termenul stabilit de impostorii de la Tiraspol, caci doar atunci s–ar putea sa am ceva nou, daca lui Andrei si lui Tudor Petrov–Popa le va mai ajunge sanatate sa indure tot ce li se da de indurat," ne–a raspuns Eudochia.

Ea a auzit pe la radio ca saptamana trecuta, in pragul referendumului de la Tiraspol, conducerea Finlandei, tara care detine presedintia UE, a cerut Federatiei Rusie indeplinirea hotararii CEDO cu privire la eliberarea imediata a celor doi detinuti.

"Cred ca si Andrei o fi auzit aceasta stire in inchisoare, dar la ce ne foloseste. El isi scurteaza zilele acolo, eu aici, iar atunci cand avem rarele permisiuni de intrevedere, fugim ca de aratare de tema libertatii, a dreptatii, a institutiilor europene si a eforturilor internationale. Acolo sunt alte legi, care nu au nimic in comun cu drepturile omului in sens european si nu am vazut ca cineva sa le fi putut schimba macar cu un deget.

Eudochia Ivantoc incearca sa prepare un colet pentru a i–l transmite lui Andrei la inchisoare. "E a 14–a toamna acolo, dar n–a mai vazut cum cresc merele pe copac. Ii duc fructe cat pot si cat mi se permite. Desi pe el nu coletele il intereseaza, pe el il doare ceea pentru ce a luptat si ce a fost lasat balta," mai spune Eudochia Ivantoc adaugand la incheiere "E adevarat ca nu prea ma deranjeaza prea multa lume, au cam uitat toti de Andrei si Tudor. Dar daca vrea totusi cineva sa afle ceva, sunati la 2 iunie 2007, asa cam pe la ora 10 dimineata. Caci daca va fi eliberat la inceputul zilei, in doua ore va fi acasa."

Alina Radu


Ziarul de Garda
ATENTIE! Versiunea electronica a Ziarului de Garda nu contine toate materialele aparute in editia tiparita.
Adresa redactiei: str. 31 august, nr. 129, bir. 914/c, Chisinau
Tel: 23-79-84, 079583737
ziaruldegarda@yahoo.com