Nr. 97 (14 septembrie 2006)


Mita de 1000$ pentru contract de 100$?

Ce parere aveti despre cazul Ghenadie Braghis de la PRO TV Chisinau?
Cat de mult va afecteaza acest caz activitatea de viitor?


Sondaj    

Dorian Vieru, API:
Il cunosc personal pe Ghenadie Braghis, il telefonasem cu o zi inainte pentru a mai discuta si nici pana acuma nu mi–am revenit dupa cele auzite. Stiu ca este o persoana onesta, care tinea mai mult la profesie decat la sanatate. Sunt suta la suta convins ca tot ce s–a intamplat cu Ghenadie a fost fabricat in Moldova, nu era el persoana care sa poata lua mita. Se creeaza impresia ca toata mass–media din R. Moldova, care nu este in serviciul puterii, este amenintata. Sunt sigur ca o sa urmeze un proces lung, un show de durata pentru a–i intimida pe ceilalti. Suntem in asteptarea unui nou dosar fabricat.

Boris Brega, NIT:
Este ireal ceea ce s–a intamplat. Nu este posibil ca in R. Moldova cineva sa dea mita pentru a plasa publicitate. Spatiu intotdeauna exista, si nu cred ca PRO TV avea deficit de spatiu publicitar. Cred ca poate veni oricine sa plaseze publicitate, timp exista pentru fiecare, la orice post de televiziune, pentru ca angajatii din asta traiesc.

Veronica Ursu, manager de publicitate la "Timpul":
Pe mine personal nu ma afecteaza acest caz. Cred ca este un dosar fabricat. Nu cred ca este real ca in R. Moldova cineva sa ofere mita de 1000 de dolari pentru un contract de publicitate care constituie 200–300 de dolari. Noi alergam saptamani intregi si ne rugam pentru a obtine un contract de publicitate, aceasta este realitatea din R. Moldova. Nu cred ca acest caz imi va afecta activitatea de viitor, pentru ca totul este legal si reglementat de contract.

Veronica Cojocaru, TVM:
Postul nostru de televiziune nu este afectat nici intr–un fel de acest caz. Exista legislatie si noi o respectam. Nu pot sa–mi expun parerea personala, pentru ca ea va fi luata drept parerea postului de televiziune.

Ludmila Botnari, TV 7:
Cred ca pana la urma in acest caz judecata va decide. Pe mine m–a surprins si m–a indignat duritatea cu care a fost prezentat acest caz, cred ca s–a exagerat. Vom urmari cu atentie ce se va mai intampla pe viitor, R. Moldova ramane o tara nesigura.

Gheorghe Corman, Radio Noroc:
Cu siguranta, cazul Braghis este unul neordinar, este o mare prostie. Toate au un inceput si un sfarsit si atunci cand tata nu–i acasa, copiii se urca pe masa. Nu cred ca ar trebui sa existe astfel de cazuri, pentru ca nu suntem in Siberia, ci in Europa. Toata lumea trebuie sa se trezeasca, mass–media sa fie mai unita si sa nu se manance. Este o lectie trista pentru fiecare.

Un sondaj de Diana Grosu


Ziarul de Garda
ATENTIE! Versiunea electronica a Ziarului de Garda nu contine toate materialele aparute in editia tiparita.
Adresa redactiei: str. 31 august, nr. 129, bir. 914/c, Chisinau
Tel: 23-79-84, 079583737
ziaruldegarda@yahoo.com