Nr. 95 (31 august 2006)


Talharii sunt in topul oamenilor bogati

In 2005, Banca Mondiala a prezentat un raport privind nivelul saraciei in lume in care se mentiona ca R. Moldova este cea mai saraca tara din Europa. Dar cine sunt cei mai bogati oameni din R. Moldova?


Sondaj    
Cum a furat Tarlev "Bucuria"

Ana Tanase, pensionara, Chisinau:

Conducerea tarii care se odihneste pe spatele poporului. Noi, pensionarii, suntem hraniti cu amageli despre majorarea pensiilor. La tara, pamanturi in paragina, dar Voronin pleaca la Atena. Acestia sunt conducatori? La ce bun mai prafuiesc fotoliile din Parlament si Guvern, daca nu–i duce capul sa scoata tara din impas. Sunt niste hotomani. Au venit la putere sa–si construiasca cate trei–patru castele si sa–si deschida conturi prin banci. Daca nu era Voronin presedinte, nu cred ca businessul feciorului sau era atat de profitabil. Noi, pensionarii, incercam sa vindem legume si fructe, dar locurile din piete sunt foarte scumpe. Si politia ne amendeaza, daca incerci sa vinzi neautorizat o caldare cu rosii. De ce nu–l intreaba pe Tarlev de ce o furat "Bucuria" si de ce mai ocupa asa functie de conducere in Guvern?

Spiritul bogat

Maricica Maracineanu–Calin, poeta, Chisinau:

Oamenii bogati spiritual, duhovniceste... Financiar? Cel mai bogat om este Anatol Josanu, care a sponsorizat toata cultura noastra. Mai are si o colectie extraordinara de icoane.

Talharii care nu sunt "cinstiti"

Ion Cibotaru, economist, Chisinau:

Talharii sunt cei mai bogati oameni din R. Moldova. Salariile ministrilor, presedintelui si ale deputatilor s–au marit pe contul celor care muncesc la negru peste hotare. Pe cand salariile profesorilor, medicilor etc. au ramas mizere cum au si fost.

Politica favorizeaza exodul si saracia

Aurel Duca, somer, Chisinau:

Voronin, Tarlev, Lupu si Ostapciuc. De ce? Ei au stiut cum sa foloseasca caznaua statului, hranindu–si si rudele de pe spatele poporului. Din cauza lor, produsele alimentare se scumpesc, dar salariile raman aceleasi. Politica lor nu este eficienta, deoarece provoaca saracie, favorizand exodul moldovenilor.

Copiii fac munca functionarilor batrani

Vasile Leuca, strungar, Chisinau:

La noi au bani multi doar guvernantii si copiii lor. Ei fura si nu sunt pedepsiti pentru asta. Isi invata odraslele la universitati prestigioase, peste hotare, pe cand copiii nostri cu studii superioare sunt someri cu vechime in munca. Fiul meu a absolvit Facultatea de drept, dar acum lucreaza vanzator intr–un bar. Salariile sunt prea mici si in plus bietii copii trebuie sa munceasca cat zece ca sa mai faca si lucrul functionarilor batrani.


Ziarul de Garda
ATENTIE! Versiunea electronica a Ziarului de Garda nu contine toate materialele aparute in editia tiparita.
Adresa redactiei: str. 31 august, nr. 129, bir. 914/c, Chisinau
Tel: 23-79-84, 079583737
ziaruldegarda@yahoo.com