Nr. 88 (15 iunie 2006)

Adevarul despre Pasat, Gorbov si detinutii politici

Maine, vineri, Ilie Ilascu va tine o conferinta de presa axata pe problema detinutilor politici de la Tiraspol. "S–au adunat mai multe evenimente care m–au determinat sa amintesc societatii, dar in primul rand conducerii din R.Moldova despre cei doi prizonieri de razboi din Transnistria, Andrei Ivantoc si Tudor Petrov–Popa. De aceea planific sa pun in discutie cateva subiecte:

1. Adevarul despre Vladimir Gorbov, cetatean al R.Moldova, arestat in prezent de autoritatile de la Tiraspol. Vreau sa amintesc conducerii Moldovei care il deplang pe Gorbov, ca anume acesta a participat la arestarea, interogarea si torturarea detinutilor politici de la Tiraspol.

2. Adevarul despre neindeplinirea hotararii CEDO cu privire la eliberarea celor doi detinuti. De ce Moldova nu a adresat nici o cerere oficiala Rusiei sa–i elibereze pe Ivantoc si Popa si de ce Federatia Rusa in calitate de presedinta a Comitetului de Ministri a CE nu indeplineste hotararea CEDO?

3. S–a vorbit prea mult despre o implicare a mea in planurile si asasinarile politice operate de Pasat. E timpul sa limpezim aceasta situatie."

Ilie Ilascu a anuntat ca aceasta conferinta de presa va fi tinuta in sala nr.25 de la Ginta Latina, vineri, 16 iunie, ora 11.00.

Alina Radu


Ziarul de Garda
ATENTIE! Versiunea electronica a Ziarului de Garda nu contine toate materialele aparute in editia tiparita.
Adresa redactiei: str. 31 august, nr. 129, bir. 914/c, Chisinau
Tel: 23-79-84, 079583737
ziaruldegarda@yahoo.com