Nr. 85 (25 mai 2006)

 Divers

«Eu cred ca noi am iesit cu cinste, bine si totu–i in regula»
Prezicerile ministrului Cozma nu s–au confirmat Continuare 

Vreau sa o vad
pe Mona Lisa
"Codul lui Da Vinci"... Desi biserica ortodoxa a protestat vehement impotriva acestei carti, ea a fost cea care m–a motivat sa o citesc. Continuare 

«Eu cred ca noi am iesit cu cinste,
bine si totu–i in regula»

Miercurea trecuta, Arsenium si Natalia Gordienco isi facusera aparitia la Atena, luand parte la prima repetitie publica. Piesa din R. .Moldova si exponentii ei au fost criticati dur din prima clipa. Am solicitat opinia lui Artur Cozma, stiind ca anume el a tinut foarte mult ca cei doi sa fie selectati pentru editia din acest an a "Eurovision"–ului. Iata care au fost raspunsurile si opiniile lui cu trei zile inainte de concurs.

ZG: — Azi pe site–ul "Eurovision" au fost plasate cateva articole critice la adresa pregatirii formatiei din Moldova pentru acest concurs. S–a declarat ca evolutia lor in repetitia generala a fost un macel total si e una dintre cele mai slabe piese prezentate. Ce parere aveti?

A.Cozma: — Imi pare rau, e vorba de criticii europeni, care stiti ce zic... Cum putem vorbi de Arsenie ca e neprofesionist, sau Natalia Gordienco! Atunci eu nu stiu cine–i profesionist.

ZG: — Deci considerati ca ei vor evolua cu succes?

A.Cozma: — Sper. Sper si consider.

ZG: — Arsenie si Natalia au avut si o conferinta de presa la Atena, unde au fost intrebati despre intransparenta concursului de la Chisinau. Ce parere aveti despre preselectia de la noi?

A.Cozma: — Nu mai spuneti, cata intransparenta si cate scandaluri au fost in alte tari, unele chiar n–au trimis pe nimeni, eu cred ca noi am iesit cu cinste, bine si totu–i in regula.

ZG: — Deci concursul de preselectie de la Chisinau a fost transparent?

A.Cozma: — Normal, mai ales finala finalei, cand s–a votat in direct, au stat jurnalistii in sala si au vazut cum se face votarea.

ZG: — Dar cele doua etape precedente, dupa care cei trei finalisti nu au mai iesit in finala?

A.Cozma: — Cum nu au iesit? Dl Kuzencov a iesit... Ceilalti doi au refuzat pur si simplu, este optiunea lor.

ZG: — Deci a fost un concurs normal, legal si corect?

A.Cozma: — Normal, ei ma rog...

P.S. Peste trei zile a urmat concursul "Eurovision 2006". Piesa "Loca" a ocupat locul 20, cu 22 de puncte, dintre care 12 au fost oferite de Romania, alte cateva tari oferind Moldovei cate 2–3 puncte. In fond, Europa a ales niste monstri originali, decat pe frumoasa dezgolita, cea mai dezgolita de la editia curenta a "Eurovision"–ului.


Ziarul de Garda
ATENTIE! Versiunea electronica a Ziarului de Garda nu contine toate materialele aparute in editia tiparita.
Adresa redactiei: str. 31 august, nr. 129, bir. 914/c, Chisinau
Tel: 23-79-84, 079583737
ziaruldegarda@yahoo.com