Nr. 84 (18 mai 2006)

Familiile raman razletite

La 10 mai, Consiliul de Ministri al Consiliului Europei a adoptat cea de–a 4–a rezolutie cu privire la neindeplinirea de catre Rusia si Moldova a hotararii CEDO in privinta cazului Ilascu. In document Rusia este din nou criticata pentru lipsa de efort pentru eliberarea celor doi detinuti, aflati pana astazi in Transnistria.

"Am auzit ca a mai fost adoptata o rezolutie, dar pentru familia noastra asta nu a schimbat nimic. Suntem tot razletiti si induram aceleasi pedepse ilegale timp de 14 ani. Nu mai vreau sa sper, caci nu mai am loc pentru ele in suflet. Pacat doar ca trebuie sa merg la Andrei zilele viitoare si nu stiu unde sa mai ascund disperarea, la fel cum el nu mai vrea sa ascunda dezamagirea pentru statul care l–a parasit dupa ce l–a slujit", a declarat Eudochia Ivantoc.

Familia lui Tudor Petrov–Popa este de asemenea razletita. Cei doi copii ai lui s–au despartit de curand, Victor, fiul lui fiind inrolat in armata. Acasa a ramas singura fiica Carolina, in timp ce mama lor este in Italia la munca. Sora lui Tudor, Raisa, ne–a spus ieri ca astepta niste rude sa revina de la inchisoarea din Hlinaia de la intrevedere. Nu cunostea multe detalii, stia doar ca intre timp, de cand nu l–a mai vazut, Tudor s–a simtit rau si a fost internat pentru o perioada intr–un spital din Tiraspol. Familia lui insa nu a fost informata despre problemele de sanatate pe care le–a avut. Si Victor, proaspatul soldat, a racit recent in chiar primele zile de armata.

Alina Radu


Ziarul de Garda
ATENTIE! Versiunea electronica a Ziarului de Garda nu contine toate materialele aparute in editia tiparita.
Adresa redactiei: str. 31 august, nr. 129, bir. 914/c, Chisinau
Tel: 23-79-84, 079583737
ziaruldegarda@yahoo.com