Nr. 81 (20 aprilie 2006)

Cinci mii de zile si nopti in detentie

Detinutii politici din Transnistria, Andrei Ivantoc si Tudor Petrov–Popa, vor petrece pentru a 14–a oara sarbatorile pascale in detentie ilegala. Ei au deja 5070 de zile si nopti petrecute in diferite inchisori si izolatoare din Transnistria, in pofida deciziei CEDO din 2004 de a fi eliberati imediat.

Eudochia Ivantoc ne–a spus ca nu a reusit sa ii transmita lui Andrei un colet de Pasti, deoarece nu i se permite conform regulamentului inchisorii de la Tiraspol sa ii faca o vizita, decat o data pe luna si ea a reusit cu cateva saptamani in urma sa ii transmita un pachet dupa ce a iesit din greva.

Ea spera, totusi, ca cel putin delegatia de la Crucea Rosie Internationala a reusit sa il viziteze, pentru a–i acorda ajutorul medical de care avea nevoie. "Sperantele mi–au fost nimicite de mii de ori in toti acesti ani, dar le–am reinviat de fiecare data, desi — tot mai greu. Acum, mai am o speranta, ca se va reusi eliberarea lor pana ca Federatia Rusa sa preia conducerea Comitetului de Ministri al CE, caci daca vine Rusia, nu mai vad nici o sansa", a declarat Eudochia Ivantoc.

Si de la membrii familiei lui Tudor Petrov–Popa am aflat ca nu exista nici un fel de stiri si ca poate vor reusi sa faca o vizita la inchisoarea din Hlinaia dupa sarbatorile de Pasti.

Alina Radu


Ziarul de Garda
ATENTIE! Versiunea electronica a Ziarului de Garda nu contine toate materialele aparute in editia tiparita.
Adresa redactiei: str. 31 august, nr. 129, bir. 914/c, Chisinau
Tel: 23-79-84, 079583737
ziaruldegarda@yahoo.com