Nr. 71 (9 februarie 2006)

 Divers

Demnitarii: mai fierbinti in dragoste decat in politica
Am incercat si noi sa aflam mai multe despre sentimentele unor demnitari Continuare 

Basarabia priveste printre gratii la focul de artificii
In unul din numerele anterioare povesteam despre situatia basarabenilor in Botosani Continuare 

Demnitarii: mai fierbinti in dragoste decat in politica

14 februarie este cunoscuta ca fiind Ziua Sf. Valentin sau Ziua universala a Indragostitilor. De ceva timp, aceasta zi e sarbatorita si in R. Moldova. Motivul pentru care in aceasta zi celebram iubirea este legat de un caz tragic. Pe timpuri, sfantul indragostitilor, Sfantul Valentin, a fost executat pentru "crima" de a slavi iubirea si tinerii. In semn de recunostinta pentru sacrificiul acestui sfant, in ziua omorarii lui, la 14 februarie, iubitii din intreaga lume isi fac diverse surprize. Isi trimit felicitari, flori, ravase de dragoste, dulciuri…

Cu acest prilej am incercat si noi sa aflam mai multe despre sentimentele unor demnitari, despre calitatile lor de sot sau sotie si despre modul in care sarbatoresc acestia Ziua Indragostitilor:

Ala Susarenco (sotia deputatului PPCD, Gheorghe Susarenco): Sotul meu este mai bun in dragoste decat in politica. In politica el este un incepator, dar noi suntem casatoriti din 1977. Nu fiecare om are darul de a iubi, chiar daca multi cred asta. El, insa, este foarte romantic. Adesea imi recita versuri de dragoste. Desigur, la varsta noastra dragostea este altfel. Facem parte din categoria persoanelor care au fost primii, unul in viata altuia. Adesea imi face surprize. Pe cand incepusem sa ne intalnim, imi daruia parfumuri frantuzesti, greu de gasit pe atunci. Alta data, tin minte ca abia aparusera in Moldova masini de spalat automat. Mi–a cumparat una, fara sa–mi spuna ceva. Am fost placut surprinsa, cand am descoperit–o in casa. Generatia noastra inca nu s–a obisnuit cu Ziua Indragostitilor, dar poate voi avea vreo surpriza. Mi–ar placea sa vina mai devreme de la serviciu si sa deschidem o sampanie.

Taisia Voronin (sotia presedintelui Vladimir Voronin): Eu nu raspund la astfel de intrebari. Felicitari Dvs. cu ocazia sarbatorii Ziua Indragostitilor!

Larisa Rosca (sotia vicepresedintelui Parlamentului, Iurie Rosca): Viata de familie este domeniul in care am acces doar eu si sotul meu. Nu raspund la astfel de intrebari. Pot sa spun doar ca mie imi convine el. Avem destule sarbatori in afara de Ziua Indragostitilor.

Taisia Iovv (sotia deputatului PCRM, Vasile Iovv): Sotul meu este extraordinar. In viata, tot ce faci, trebuie sa faci cu dragoste. El stie sa impace si viata de familie, si politica.

Victoria Braghis (sotia deputatului Dumitru Braghis): Cred ca sotul meu este unul model. Este grijuliu, atent, suna adesea acasa in timpul serviciului ca sa intrebe de copii. Este si foarte gospodaros. Este si un bun familist si un bun om politic.

Liuba Secareanu (sotia deputatului PPCD, Stefan Secareanu): Sotul meu este tandru, grijuliu si iubitor. Imi aduc aminte ca, intr–o iarna, pe cand inca nu eram casatoriti, mi–a facut o surpriza de neuitat. Era la fel de frig precum este acum, iar el mi–a adus un trandafir roz pe care il tinea ascuns sub geaca, ca sa nu inghete cumva. A fost foarte placut.

Constantin Leahu (sotul deputatei PPCD, Angela Arama): Ca om politic o cunoasteti mai bine decat mine. Avem doi copii si suntem o familie in care domina dragostea. Cum am cucerit–o? Nu aveam armura. A fost demult, dar am cucerit–o, daca suntem impreuna. Viata e plina de surprize. Si o mancare gustoasa, poate deveni o surpriza. Imi aduc aminte ca, la zilele de nastere, ii aduceam atatea flori cati ani avea. In ultimii ani nu am mai facut asa ceva pentru ca s–au cam adunat anii. De Ziua Indragostitilor ii voi darui un buchet de flori, dulciuri... Si altceva, care ramane surpriza.

Sergiu Pavlicenco (sotul deputatei AMN, Vitalia Pavlicenco): Vitalia este si o buna gospodina, si un bun om politic. Cea mai placuta surpriza pentru sotia mea este atunci cand nu uit sa fac ce m–a rugat. Ea merita a fi iubita pentru tot. Am cucerit–o pe neprins de veste. Nu a fost o dragoste de la prima vedere. De la inceput a fost o relatie de prietenie care mai apoi a evoluat intr–o relatie stabila. Imi pregateste bucate cand are timp, cand nu, prepar eu. Ziua Indragostitilor poate fi sarbatorita de mai multe ori pe an.

Pentru conformitate, Anastasia NANI


Ziarul de Garda
ATENTIE! Versiunea electronica a Ziarului de Garda nu contine toate materialele aparute in editia tiparita.
Adresa redactiei: str. 31 august, nr. 129, bir. 914/c, Chisinau
Tel: 23-79-84, 079583737
ziaruldegarda@yahoo.com