Nr. 70 (2 februarie 2006)

Romania insista asupra eliberarii lui Ivantoc si Popa

Ministrul de Externe al Romaniei, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc la Consiliul Europei, joia trecuta, ca Romania, care detine in prezent presedintia Comitetului de Ministri al Consiliului Europei, va depune toate eforturile pentru eliberarea cetatenilor romani Andrei Ivantoc si Tudor Popa.

Solicitat de Ziarul de Garda, ministrul Ungureanu a declarat ca eliberarea celor doi detinuti din Transnistria tine de principiul respectarii normelor de drept si a institutiilor europene, si ca Romania, care a preluat de cateva luni presedintia Consiliului Europei, a facut uz de toate mijloacele legale si diplomatice pentru un dialog cu Federatia Rusa si cu R. Moldova, care s–ar putea solda cu indeplinirea hotararii CEDO din iulie 2004, cu privire la eliberarea imediata a celor doi patrioti romani.

In cadrul alocutiunii sale in plenul APCE, Mihai Razvan Ungureanu a afirmat de asemenea ca chestiunea eliberarii celor doi detinuti este pe agenda problemelor de interes stringent ale Romaniei.

A.R.


Ziarul de Garda
ATENTIE! Versiunea electronica a Ziarului de Garda nu contine toate materialele aparute in editia tiparita.
Adresa redactiei: str. 31 august, nr. 129, bir. 914/c, Chisinau
Tel: 23-79-84, 079583737
ziaruldegarda@yahoo.com