Web Analytics and Web Statistics by NextSTAT
Nr. 65 (15 decembrie 2005)

EXOD

PARANORMAL: O tanara cu ochi de Roentgen

Istoria Nataliei Demkina, o tanara de 18 ani din Moldova, supranumita "fata cu ochi Roentgen", a facut inconjurul lumii, astfel ea primind diferite invitatii in strainatate pentru a demonstra puterile sale supranaturale.

Zilele trecute ziarul "Cirpus mail" a publicat un articol care releva despre particularitatile ei neordinare de a diagnostica maladii si de a descifra enigmele corpului si psihicului uman. Ea nu face nimic decat sa priveasca omul, depistand bolile interioare ale acestuia pe care le vede fara aparate speciale.

Recent si televiziunea britanica a prezentat "un examen medical" efectuat de Natalia in emisie, cu ochiul neinarmat. Ea a identificat probleme cu ficatul si pancreasul la persoana pe care a privit–o.

Datorita fenomenului pe care il prezinta, Natalia calatoreste prin lume de la 16 ani, vizitand pe rand SUA, Marea Britanie si alte state, unde este invitata in clinici performante pentru schimb de experienta si pentru ca ea insasi sa devina un caz demn de studiat. Desi unii experti pun la indoiala abilitatile ei supranaturale, Natalia continua sa fie solicitata de specialisti straini pentru proprietatile pe care le demonstreaza.

Orase gemene: Cimislia se infrateste cu un oras american

Primarul de Cimislia, Ion Alexandreanu, se afla intr–o vizita in orasul american Hartwell, pentru a initia o colaborare de durata intre aceste doua localitati din Moldova si SUA, scrie ziarul american "The Hartwell Sun".

Schimburile dintre Cimislia si SUA au inceput in 1994, cand un grup de baptisti evanghelisti din SUA au venit in Moldova pentru a initia o colaborare. Relatia a pornit pe linie religioasa, in timp fiind acordate acestei localitati mai multe ajutoare umanitare, provenite de la diferite biserici din statul american Georgia. In ultimii ani, partenerii americani au acordat o atentie speciala imbunatatirii sistemului de sanatate in cea mai saraca parte a lumii, scrie presa americana. "Vrem sa ajutam partenerii nostri, ca ei sa se ajute pe ei insisi", a declarat Stan Lawson, liderul acestui grup de prietenie moldo–americana, referindu–se la ajutoarele destinate agriculturii si sanatatii. "Cu trei ani in urma, o fosta tabara de pionieri a fost transformata intr–o tabara de copii, unde, in fiecare schimb se odihnesc circa 180 de elevi. Vara trecuta, circa 1200 de copii s–au odihnit acolo pe gratis, majoritatea fiind din familii sarace", mai scrie ziarul "The Hartwell Sun". Primarul Alexandreanu si–a informat partenerii ca Moldova este o tara preponderent agricola, zona de sud producand in special struguri. El si–a exprimat speranta ca industria vinicola din zona, unde, in prezent, cinci fabrici mari de prelucrare a strugurilor nu functioneaza, ar putea fi relansata.

In semnul unei colaborari de durata, primarul orasului american Hartwell, Matt Beasley, i–a oferit lui Alexandreanu cheia simbolica a acestei localitati, in timp ce primarul de Cimislia a oferit gazdei plosca cu vin, unul dintre simbolurile Moldovei. Primarii au decis asupra unui parteneriat de durata.

Miss World: Din Moldova la “Frumusetea litoralului chinez”

Reprezentanta Moldovei participa la competitia Miss World. Revista "Xinhuanet" a anuntat ca reprezentanta Rusiei, Iulia Ivanova, a invins in categoria "Beach Beauty", unul dintre concursurile de preselectie. Concursul a avut loc marti seara, in orasul chinez Sanya, finala concursului urmand sa aiba loc sambata. Ivanova a fost urmata, prin aprecierea juriului, de catre reprezentanta Mexicului si Irina Dolovova din Moldova.

Mii de fete traficate si foarte putini traficanti

Peste 16.000 de victime ale traficului de fiinte umane au fost descoperite in Grecia. Cifra a fost facuta publica in cadrul unei conferinte consacrate problemelor migratiei si traficului de fiinte umane din orasul Thessalonik, eveniment organizat de catre Asociatia Internationala a Politiei, sub auspiciile Ministerului de Externe din Grecia. Seful Politiei din Thessalonik, Stergios Apostolidis, a declarat ca victimele traficului suporta de regula afectiuni serioase ale psihicului, precum si alte maladii cronice. Cu toate acestea, politia greaca a efectuat in ultimii doi ani doar 151 de arestari sub acuzatia de trafic de fiinte umane, fiind deschise numai 16 dosare. Multe dintre aceste tinere provin din Moldova.


Ziarul de Garda
ATENTIE! Versiunea electronica a Ziarului de Garda nu contine toate materialele aparute in editia tiparita.
Adresa redactiei: str. 31 august, nr. 129, bir. 914/c, Chisinau
Tel: 23-79-84, 079523593
ziaruldegarda@yahoo.com