Web Analytics and Web Statistics by NextSTAT
Nr. 64 (8 decembrie 2005)

Separatistii sovietici la Geneva

La Geneva a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute o intrunire a fostilor lideri ai formatiunilor teritoriale nerecunoscute de pe teritoriul fostei URSS, printre care si Transnistria, Abhazia, Osetia de Sud, Karabahul de Munte. La reuniune s–au aflat reprezentanti ai OSCE si ai Federatiei Ruse.

Serghei Stepenkov, presedintele Consiliului Fundatiei "Europa Libera", a declarat, citat de agentia "Panarmenian.net" ca "aceste republici sunt deja mature si pregatite pentru o viata ca state independente".

Presa din Transnistria de asemenea a scris in legatura cu acest eveniment "recunoasterea Abhaziei, a Osetiei de Sud, a Transnistriei si a Karabahului de Munte vor aduce stabilitate pe intreg continentul. Aceasta este principala concluzie a rezolutiei adoptate la conferinta".

Presa transnistreana blameaza eforturile autoritatilor azere, care au incercat pe cai diplomatice sa intrerupa desfasurarea acestui for. Amintim ca multi lideri din Transnistria au interdictia de a intra pe teritoriul Uniunii Europene. In acest context remarcam ca in cele cateva comunicate emise de presa din Transnistria si din alte zone separatiste cu privire la acest eveniment, nu a fost facut public nici un nume al liderilor transnistreni.

Intre timp, agentiile de presa din Georgia au anuntat ca separatistii din aceasta zona au inceput pregatiri militare.

A.R.


Ziarul de Garda
ATENTIE! Versiunea electronica a Ziarului de Garda nu contine toate materialele aparute in editia tiparita.
Adresa redactiei: str. 31 august, nr. 129, bir. 914/c, Chisinau
Tel: 23-79-84, 079523593
ziaruldegarda@yahoo.com