Nr. 6
2 septembrie 2004


Ziarul de Garda

Azi spunem adevarul despre crimele lui Igor Smirnov

Astazi la Tiraspol se desfasoara solemnitatile dedicate celor 14 ani de la instaurarea regimului separatist de pe Nistru. Igor Smirniov a declarat in ziua de 31 august ca este recunoscator Rusiei si Ucrainei pentru sustinerea acordata intotdeauna si mai ales acum, in conditiile blocadei economice instituite de R. Moldova.

Desi Moldova a solicitat Ucrainei sa nu sprijine acest regim care a supus copiii din scolile si orfelinatele romanesti unei campanii de distrugere, desi Ucraina a negat orice posibilitate de suport acordat separatistilor, cu toate acestea din declaratia de ieri a lui Igor Smirnov aflam ca acest ajutor a avut loc. Prin aceasta declaratie de sustinere din partea Rusiei si Ucrainei, este confirmata inca odata ipoteza ca separatistii beneficiaza de sustinere.

Totodata, zilele trecute tarile Uniunii Europene au declarat inca odata interdictia admiterii liderilor separatisti in tarile Europei, aceasta actiune fiind una din sirul de activitati de blamare a politicii abuzive a lui Igor Smirnov indreptate impotriva copiilor.

Reamintim cititorilor nostri ca Ziarul de Garda a sesizat Curtea Penala de la Haga, solicitand initierea unui dosar impotriva liderului separatist si a tutror celor care sustin si alimenteaza acest regim. Mai multi cititori s–au alaturat initiativei noastre, expediindu–ne mesaje de sustinere prin e–mail.

Astazi, la ora 11.00, la Ginta Latina Ziarul de Garda initiaza dezbateri in cazul Smirnov, la care vor participa lideri de opinie, juristi, jurnalisti, participanti la razboiul de pe Nistru, victime ale regimului separatist de la Tiraspol. Sunt invitati si asteptati toti cei care manifesta interes fata de problema transnistreana si au viziuni proprii asupra solutionarii acestui caz.

La actiune sunt invitati sa adere si persoanele care se considera victime ale acestui regim, deoarece Curtea Penala de la Haga ofera suport si victimelor crimelor judecate de aceasta instanta. Victimele pot solicita nu doar ajutor material, ci si suport psihologic pentru traumele suportate, precum sau ajutor la reconstruirea caselor distruse in razboi.

Semnati aici pentru sustinerea actiunii:

Numele:

Telefon:

E-mail:


Aceste organizatii si asociatii obstesti au aderat la actiunea Ziarului de Garda
Comitetul Anticenzura din Presa Electronica
Clubul Ziaristelor “Zece plus”
Centrul Independent de Jurnalism
Comitetul pentru Apararea Demnitatii Umane si Profesionale
Uniunea Centrista din Moldova
Asociatia de Cultura si Drept “Transnistria”
Asociatia “Adjuta Cives”
Centrul de Investigatii Jurnalistice
ONG "Hyde Park"

Lista completa a semnatarilor

Va puteti expune parerea in FORUM


Azi spunem adevarul despre crimele lui Igor Smirnov
Astazi la Tiraspol se desfasoara solemnitatile dedicate celor 14 ani de la instaurarea regimului separatist de pe Nistru. Continuare 

Lista semnatarilor
Aici puteti consulta lista completa a celor care au semnat pana in acest moment Continuare 

Ziarul de Garda
Redactia nu poarta raspundere pentru continutul si corectitudinea anunturilor publicitare
ziaruldegarda@yahoo.com