Nr. 54 (29 septembrie 2005)

Ivantoc si Petrov–Popa sunt tot acolo

"Cel mai mult m–am saturat pe lume de aceste drumuri la inchisoarea de acolo. As vrea ca intr–o zi sa ma trezesc si sa aflu ca nu mai am la ce merge incolo, caci Andrei e acasa", ne–a marturisit ieri Eudochia Ivantoc. Ea s–a intors joia trecuta de la inchisoare si a inceput cautarile: Andrei are nevoie, urgent, de un medic oculist si de ochelari, nu mai poate citi in celula. Totodata, regimul de detentie i–a distrus toti dintii si nu a mai avut demult acces la un stomatolog.

Raisa Popa ne–a spus ca nu a mai avut de multa vreme vesti de la Tudor, caci ultima vizita i–a fost permisa cu cateva luni in urma. "Tot caut in posta, poate primim vreo scrisoare, dar nu este", a declarat ea, spunand ca toti cei 7 frati si surori il asteapta, poate va fi eliberat in curand. "Sunt ani de zile de cand bat drumurile la Hlinaia, las acasa copiii bolnavi, las casa si bat drumurile ca sa ajung acolo, dar cat se poate cand CEDO a decis ca ei trebuie sa fie liberi?", a mai adaugat Raisa Popa.

"Stim ca zilele viitoare la Strasbourg va avea loc o sesiune APCE, unde vor fi puse in discutie mai multe probleme legate de Moldova. Speram sa isi aminteasca domnii legislatori si de detinutii politici, care sunt cei mai defavorizati", ne–a mai spus Eudochia Ivantoc.

Ieri, Comitetul de Ministri al Consiliului Europei a pus din nou in discutie problema nerespectarii Deciziei CEDO in cazul grupului Ilascu. Decizia va fi facuta publica in zilele urmatoare.


Ziarul de Garda
ATENTIE! Versiunea electronica a Ziarului de Garda nu contine toate materialele aparute in editia tiparita.
Adresa redactiei: str. 31 august, nr. 129, bir. 914/c, Chisinau
Tel: 23-79-84, 079523593
ziaruldegarda@yahoo.com