Nr. 27 (10 februarie 2005)

Sondaj

Generalul Ion Costas, ex–ministru al Apararii:
Oamenii care au suferit si sufera pentru binele acestui pamant merita tot sprijinul partii sanatoase a societatii. Este regretabil ca acest lucru este greu inteles sau chiar neinteles de factorii de decizie din statul nostru, adica de cei care s–ar putea implica in atenuarea suferintelor celor expusi pe nedrept ilegalitatilor. Andrei Ivantoc, Tudor Petrov–Popa, la fel ca si ceilalti membri ai grupului Ilascu, sunt personalitatile care si–au sacrificat tineretea, sanatatea, dar si viitorul pentru un destin mai fericit al Patriei noastre. Ei merita toata admiratia, fiind si printre putinii care nu s–au lasat atrasi in escrocherii, furturi sau alte combinatii dubioase care, incontestabil, le–au fost propuse, in schimbul libertatii. Sacrificiul lor merita voturile noastre.

Medicul Nadejda Branzanu, ex–deputat:
Nu prea cred in ideea consolidarii candidatilor independenti, in numele victoriei lui Andrei Ivantoc pentru ca, sincera sa fiu, nu prea vad in sirul pretendentilor inregistrati la CEC adevarate personalitati. Cred ca Andrei Ivantoc ar trebui inclus pe lista vreunui partid care declara ca lupta pentru aceleasi idealuri. Astfel acesta ar reusi sa–si organizeze o campanie mai atractiva, iar Andrei ar avea mai multe sanse sa ajunga in Legislativ.

Tudor Tataru, directorul studioului "Buciumul":
Continuam lupta electorala. Ma intalnesc cu sute de oameni, din zeci de localitati. Le vorbesc despre adevar si minciuna, despre tradatori de neam si despre adevaratii eroi. Le spun tuturor ca singurii candidati independenti care merita atentia alegatorilor sunt Andrei Ivantoc si Tudor Tataru.

Andrei Vartic, scriitor, regizor de teatru
In conditiile "dictaturii de catifea", instaurata in Basarabia de fostii si actualii comunisti, poate oare cetateanul R. Moldova miza pe un vot corect si democratic? Nu. Mai mult, se pare ca partidul comunistilor a strangulat nu doar mass–media de stat si cea privata, ci si partidele asa zise de opozitie, care, din cate se vede, nu lupta cu PCRM, ci se joaca de ochii lumii de–a lupta politica. Care era rostul sa se uneasca intr–un partidut fara culoare atatea formatiuni de centru, de stanga, de dreapta? Nici unul. Ba era unul – sa ajunga in Parlament lideri politici compromisi, acei care n–ar fi intrat in vecii vecilor in conditiile unei campanii electorale cinstite. Fiindca, iata, tot peste 20 de concurenti electorali au ramas... Asa se face ca intrarea detinutului politic Andrei Ivantoc in cursa electorala reprezinta, in fond, un act de demnitate nationala, un barometru sensibil al picaturilor de libertate care ne–au mai ramas. Ii urez mult succes, mult mai mult decat celor care se gandesc numai si numai la turta lor.

Scriitorul Nicolae Esinencu:
Cred ca toate inchisorile trebuie sa–si deschida portile. Sa iasa afara toti detinutii, cu exceptia ucigasilor. Sa se revada la libertate. Sa ne uitam unii la altii si sa vedem cine merita sa stea, intr–adevar, acolo.

Plasticianul Isai Carmu:
Dea Domnul sa–i vedem liberi pe Andrei Ivantoc si Tudor Petrov–Popa! E o parte din rugaciunea mea zilnica. In ultimele zile sunt, insa, cuprins de tristete. Lista, atat de lunga, a candidatilor independenti ma inspaimanta. I–as chema pe toti sa faca front comun, luptand pentru un singur mandat, cel al lui Andrei Ivantoc. In caz contrar, riscam sa pierdem voturile.

Scriitorul Alexei Marinat:
Vreau sa cred ca participarea la scrutin va face mai multa lumina asupra situatiei patriotilor nostri, va mobiliza mai multe eforturi si va apropia clipa eliberarii lui Andrei Ivantoc si Tudor Petrov–Popa. Stiu ca, la inchisoare, chiar si o singura zi este infinit de lunga. Am fost si eu inchis, timp de sapte ani si jumatate, pe vremea lui Stalin. Stiu foarte bine ce inseamna viata in inchisoare. Acum scriu cronica timpurilor noastre. Ceea ce va pot promite cu siguranta e ca voi dedica pagini aparte sacrificiului lui Andrei Ivantoc si al intregului grup Ilascu.


Ziarul de Garda
Redactia nu poarta raspundere pentru continutul si corectitudinea anunturilor publicitare
Tel: 23-79-84, 079523593
ziaruldegarda@yahoo.com