Nr. 24 (20 ianuarie 2005)

 Politic

Decizia lui Andrei Ivantoc a facut inconjurul lumii
Vestea ca Andrei Ivantoc va candida pentru alegerile parlamentare in calitate de independent a facut inconjurul lumii. Continuare 

Campanie fraudata
Mijloacele publice sunt utilizate in scopuri electorale absolut de toti cei care vin la putere dintr–o lume veche, mintind ca pot edifica o lume noua... Continuare 

Decizia lui Andrei Ivantoc a facut inconjurul lumii

Vestea ca Andrei Ivantoc va candida pentru alegerile parlamentare in calitate de independent a facut inconjurul lumii.

"Detinutul politic de la Tiraspol, Andrei Ivantoc, intentioneaza sa participe in campania electorala parlamentara in calitate de candidat independent, fiind reprezentat la Chisinau de sotia sa, Eudochia, sprijinita de redactia unei publicatii independente. El isi doreste sa se afle printre deputatii viitoarei legislaturi, pentru a le aminti zilnic despre problema transnistreana", a scris zilele trecute agentia Reporter.md.

Site–ul azi.md, postul de radio "Europa Libera" au prezentat de asemenea acest subiect, remarcand declaratia lui Andrei ca intentioneaza sa devina parlamentar pentru a readuce in atentie problema transnistreana. Cateva ziare, agentii si posturi de radio din Romania au preluat acelasi subiect, dar cea mai multa atentie se pare ca a fost acordata acestei teme de catre ziarele si agentiile on–line din Federatia Rusa if.vlasti.net, www.rian.ru si altele.

Nici agentia de presa "Olvia press" a lui Igor Smirnov nu a ignorat subiectul.

"Ivantoc este reprezentat de sotia sa Eudochia, care este sustinuta de publicatia romaneasca Ziarul de Garda. Ivantoc spera ca daca va primi mandat de deputat, autoritatile transnistrene vor fi nevoite sa il elibereze. Se spune ca teroristul vrea sa devina parlamentar ca sa aminteasca in permanenta despre problema transnistreana." Aceasta agentie aminteste cititorilor ca Andrei Ivantoc, membru al grupului Ilascu, a fost condamnat la 15 ani de detentie, fiind calificat ca "executor direct al serviciilor speciale ale Moldovei".

Potrivit agentiei "Romanian Global News" CEDO a decis tocmai in iulie 2004 punerea imediata in libertate a celor doi membri ai grupului Ilascu, incarcerati inca la Tiraspol: Andrei Ivantoc si Tudor Petrov–Popa," decizie care nu a fost indeplinita pana azi.

Consiliul Mondial Roman a lansat de mai multe luni o Campanie nationala si internationala in apararea si sustinerea romanilor din Transnistria, inserand si un demers civic prin care solicita respectarea drepturilor omului si eliberarea celor doi patrioti din inchisoarea de la Tiraspol.

Senatorul roman Ilie Ilascu, camaradul de arme al lui Andrei Ivantoc si Tudor Popa, ne–a declarat ieri ca va reveni saptamana viitoare la CE cu solicitarea de a examina neindeplinirea integrala a motiunii depuse la 15 octombrie 2004, cu nr.10327, semnata de parlamentari din Romania, Moldova, Georgia, Marea Britanie, Turcia, Azerbaijan, in care se mentioneaza ca decizia Marii Camere nu a fost executata in termeni legali.

Alina Radu


Ziarul de Garda
Redactia nu poarta raspundere pentru continutul si corectitudinea anunturilor publicitare
Tel: 23-79-84, 079523593
ziaruldegarda@yahoo.com