Nr. 13 (21 octombrie 2004)

 
Hram fara comunisti

 

O singura zi in an, fiecare localitate isi sarbatoreste Hramul, la fel cum o singura zi in an, fiecare familie de crestini are un Hram al casei.

La 14 octombrie, de sfanta sarbatoare "Acoperemantul Maicii Domnului", Chisinaul si–a sarbatorit Hramul.

Dis–de–dimineata, au fost depuse flori la monumentul lui Stefan cel Mare si Sfant. A fost oficiat[ o Sfanta Liturghie, au fost intampinati cu dragoste si caldura crestinii care, timp de trei saptamani, au parcurs Drumul Crucii.

In fata Catedralei "Nasterea Domnului" a avut loc un concert de muzica sacra si psalme, interpretat de Orchestra simfonica si Capela corala "Doina" ale Filarmonicii Nationale. Tot in acea zi, de Hram, scriitori si cititori s–au intrunit pe Aleea Clasicilor, la Ziua Poeziei. Programe artistice, expozitii, competitii sportive, concursuri — toate aceste actiuni au facut orasul mai tanar. Solemnitatea casatoriei unei familii noi, gazduita de platoul salonului de mobila "Creator Iu. Bors", oficiata in prezenta primarului general al Chisinaului si a numerosilor oaspeti, primari si reprezentanti ai autoritatilor publice locale din 11 orase ale lumii, a dat lumina verde tineretii, pentru inca un an inainte.

Piata Marii Adunari Nationale a gazduit spectacolul de divertisment "Orasul meu – gradina sperantelor". Locuitorii orasului Sangera si–au legat drumurile printr–un pod, iar cei din sectorul Ciocana au primit in dar o strada noua, care va purta numele profesorului Ion Dumeniuc.

Spectacolul show "Gala noii generatii" si traditionalul foc de artificii au incununat Hramul.

In aceasta zi, crestinii au serbat si s–au odihnit. Printr–o dispozitie a Guvernului, insa, angajatii institutiilor de stat au fost obligati sa lucreze in aceasta sarbatoare crestina. Astfel, constient sau inconstient, guvernantii ne–au daruit un Hram fara comunisti.


Ziarul de Garda
Redactia nu poarta raspundere pentru continutul si corectitudinea anunturilor publicitare
Tel: 23-79-84, 079523593
ziaruldegarda@yahoo.com