Nr. 112 (28 decembrie 2006)


In strada sau in gand,
oamenii protesteaza zilnic

Sondaj    
La sfarsitul fiecarui an, ne gandim la lucrurile bune sau rele de care am avut parte.

Ce lucruri bune sau rele vi s–au intamplat in 2006?

Vladimir Susu:
Lucruri bune, in acest an, nu prea mi s–au intamplat. Sunt pensionar, banii pe care ii primesc nu–mi ajung nici macar sa–mi acopar cheltuielile elementare. Asta–i tot ce–mi ofera puterea. Ce lucruri bune pot sa mi se intample cand, dupa ce am lucrat 42 de ani, am o pensie de 500 de lei? Ce pot face cu acesti bani cand doar incalzirea apartamentului ma costa 300 de lei? Anul acesta nu am beneficiat decat de promisiuni desarte din partea guvernantilor. Ne–au promis pensii marite, dar ne–am ales cu monumente si memoriale pentru ocupanti.

Gheorghe Spac:
Ce lucruri bune pot sa ni se intample cand tara saraceste din an in an? Preturile cresc, iar salariile raman neinsemnate. Cel mai bun lucru care s–ar mai putea intampla in acest an e ca guvernul si intreg partidul comunist sa–si dea demisia, iar la putere sa nu mai ajunga fostii kgb–isti, secretari de partid si securisi. Acestia ne conduc in prezent. Anume ei fura tot ce le cade sub mana.

Maria Plamadeala:
Un lucru rau? Oamenii protesteaza in fiecare zi, daca nu in strada, apoi in gand. E foarte trist. Nu am avut anul acesta parte de lucruri bune, si numai din vina conducerii. Suntem doi pensionari, pensia e mica, incercam sa ne descurcam cu propriile puteri, insa greutatile pe care le intampinam sunt foarte mari. Cred ca in viitorul apropiat viata nu se va schimba in bine. Pana cand nu vom da jos comunistii, nu se va schimba nimic, las' sa ma auda lumea ca sunt contra comunistilor.

Olimpia Romaniuc:
Un lucru rau este ceea ce se intampla cu Antena C si Euro TV. Ii sustinem din tot sufletul si sper ca situatia lor sa se schimbe in bine. Cred ca se simt groaznic, pentru ca sunt in pericolul de a ramane fara un post de munca. Oare poti fi in siguranta in tara in care risti sa ramai pe drumuri dupa ce ai lucrat o viata intreaga intr–o anumita institutie? Ar trebui sa iesim intr–un numar mult mai mare la toate protestele care au loc, sa–i sustinem si sa fim alaturi de ei. Cred ca anul viitor va fi sub control...controlul comunistilor, pentru ca ei sunt la putere.

Tatiana Rusu:
Unicul lucru bun care mi s–a intamplat a fost faptul ca am descoperit postul de radio Vocea Basarabiei. Un lucru rau e ca suportam consecintele votului din 4 aprilie, cand a fost ales Voronin presedinte. Sa speram ca la anul se va schimba ceva, insa cat este Voronin si Co la putere nu cred ca se va face ceva bun pentru tara.


Ziarul de Garda
ATENTIE! Versiunea electronica a Ziarului de Garda nu contine toate materialele aparute in editia tiparita.
Adresa redactiei: str. Puskin, nr. 22, bir. 449, 451, Chisinau
Tel: (+373 22) 23–21–43
ziaruldegarda@yahoo.com